Main Content

Arsenal začal s príchodom posíl. Zatiaľ to ale na Ligu majstrov nestačí

štvrtok, 25. júl 2019 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Unai Emery
Unai Emery | zdroj: TASR

Londýnsky Arsenal pomaly, ale isto reaguje na prácu svojich konkurentov na prestupovom trhu. Zatiaľ je to ale z pohľadu Kanonierov nedostačujúce. 

Nedostačujúce. Áno, pretože Arsenal bude v ďalšej sezóne opäť hrať iba Európsku ligu, čo je pre tradičný anglický klub málo. Kanonieri chcú viac a právom. V čase, kedy je anglická TOP 4 minulosťou a o titul a Ligu majstrov bojuje šesť až sedem klubov, je potrebné pripraviť a posilniť káder čo najviac.

Uvedomuje si to aj vedenie Arsenalu. Tréner Unai Emery verejnosti odkázal, aby bola trpezlivá, vraj noví hráči prídu. Prvou lastovičkou je mladík Dani Ceballos z Realu Madrid, ktorý prichádza na hosťovanie, ktoré sa ale môže zmeniť na trvalý prestup. Kvalitný hráč, ktorý môže priniesť góly aj asistencie. 

V hre je dlhodobo aj riešenie príchodu útočníka Nicolasa Pepeho z LOSC Lille či ďalšieho zakončovateľa Wilfrieda Zahu z konkurenčného Crystal Palace. Komplikáciou sú ale financie, pretože Gunners nie sú klubom, ktorí by mal peniaze práve na rozdávanie.

Emery povedal, že klub pokračuje v hľadaní vhodných posíl, ktorý by Arsenal mohli posunúť ďalej. Zatiaľ Kanonieri za konkurenciou zaostávajú. Veď aj Chelsea, ktorá má zákaz prestupov prakticky získala Pulišiča s Kovačičom, čo je viac ako v tomto bode Kanonieri.

K tomu treba pridať ságu okolo Laurenta Koscielneho. To, že sa opora defenzívy chce s Arsenalom súdiť a odmietla odísť na predsezónne turné, nedáva dobrý signál. Okrem toho, objavujú sa reporty, že mladík Torreira by sa rád vrátil do Talianska.

Do štartu Premier League ostáva necelý mesiac a Arsenal chce skončiť v TOP 4, aby sa vrátil do Ligy majstrov. Už teraz je isté, že to budú mať Kanonieri nesmierne náročné.