Main Content

Zidane to preháňa a nie je diplomat. Bale si zaslúži úctu

streda, 24. júl 2019 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

Ich vzťah je na bode mrazu a inak tomu už nebude. Gareth Bale a Zinedine Zidane si nemajú čo povedať a ich ďalšia spolupráca je vylúčená.

Zidane počas prvého pôsobenia v Reale Madrid všetkým vyrazil dych. Niekdajší asistent Carla Ancelottiho vyhral s Bielym Baletom trikrát za sebou Ligu majstrov. Následne odišiel, aby sa neskôr vrátil. Teraz to v hlavnom meste Španielska bude mať ešte náročnejšie.

A komplikuje si to sám. Balea absolútne odpísal. Nevieme, čo sa medzi nimi stalo, ale verejné informácie nie sú postačujúce. Zranenia a výpadok formy by takýto úpadok rešpektu zo strany Zidanea k Baleovi nespôsobili. 

Francúz rýchlo zabúda na to, že Walesan patril medzi jeho najväčšie ofenzívne zbrane v ťažení v Lige majstrov. Hovoriť pred fanúšikmi o tom, že najlepšie urobí, keď klub opustí, pretože on s ním neráta a podobne, to je cez čiaru.

Zidaneovi chýba rešpekt. Kým nepovie na rovinu, čo sa medzi ním a Baleom stalo, bude vyznievať ako človek, ktorému stúpla do hlavy moc. Pretože nebudeme si klamať, ako hlavný tréner Realu Madrid sa nemálo kormidelníkov dostalo hlavou do oblakov.

Áno, Bale si nikdy úplne nezvykol na Španielsko. Zarába neuveriteľné peniaze a je často zranený. Zaslúžil si ale zaobchádzanie s väčším rešpektom. Keď asi ale spomenieme, ako sa Madrid lúčil s Ikerom Casillasom či Cristianom Ronaldo, potom aktuálna sága okolo tohto Walesana ani nie je prekvapivá.

Zinedine Zidane však nevysiela fanúšikom Realu, hráčom Realu a ani nezainteresovanej verejnosti dobrý signál. Už to totiž nie je usmievavý a pohodový trénerský nováčik.