Main Content

Liverpool a posily? Zatiaľ len sľuby vedenia

pondelok, 22. júl 2019 11:09 | Autor: Timotej Gašper

Futbalisti FC Liverpool
Futbalisti FC Liverpool | zdroj: TASR

Európsky šampión sľuboval posily, no zatiaľ to boli len odvážne slová vedenia klubu.

Liverpool si za posledné obdobie vytvoril odolný, stabilný a vysokokvalitný káder, ktorého súčasťou sú okrem skúsených hviezd aj mladé klenoty s obrovským potenciálom. Tréner Jurgen Klopp z toho ťaží čo sa dá, čoho dôkazom bola skvelá forma v Premier League a triumf v Lige majstrov. Aj napriek tomu, že LFC má v tíme naozaj pretlak kvality a na prvý pohľad sa zdá, že nie je pozícia, ktorá by sa mala výrazne vystužiť, by malo vedenie priviesť do tímu nové tváre. 

To však nie je žiadosť fanúšikov ani odporúčanie médií, no slová vedenia, ktoré vyšli na povrch ešte pred začiatkom prestupového obdobia. Kompetentní sa po triumfe nad Spurs v madridskom finále Ligy majstrov vyjadrovali, že aj napriek aktuálnej sile klubu musia „The Reds“ vystužiť tím a držať teda krok s Manchestrom City, Juventusom či Barcelonou v boji o dominanciu nad európskym futbalom. Vedenie teda dalo svojim priaznivcom sľub, že nepoľavia a budú aktívni na prestupovom trhu, keďže veria, že len prostredníctvom osviežovania kádru novými hviezdami sa môže klub udržať v najvyššej kvalite a zdravej konkurencii. 

Zatiaľ sa však nič nestalo. Klub kúpil za 2 milióny eur 17-ročného holandského obrancu z PEC Zwolle, Seppa van den Berga, ktorý síce predstavuje veľký potenciál, no nie je to hotová posila schopná plnohodnotne pomôcť prvému tímu v Premier League či Lige majstrov. Prestupové okno sa síce ešte nekončí, no pre kluby z Premier League je výrazne skrátené, keďže podľa nových pravidiel musia byť obchody skončené do začiatku novej sezóny (9.8.2019). Liverpool má teda ešte približne 18 dní na to, aby pretavil sľuby v realitu, pričom najčastejšie sa v spojení s Anfield Road spomínali mená ako Kai Havertz, Nabil Fekir, Harvey Elliott, Nicolas Pépé či Marco Asensio