Main Content

VIDEO: V Barcelone vyrastá nový Xavi: Zázračné dieťa už teraz udivuje nie len futbalový svet

Má len 16 rokov a už teraz je považovaný za svetovú celebritu. Reč je o holandskom rodákovi, ktorý je považovaný za najväčší klenot preslávenej akadémie Barcelony La Masie. Xavi Simons, ktorý je na Nou Campe považovaný za nového Iniestu či Xaviho, vzhľadom nápadne pripomína kolumbijskú legendu Carlosa Valderramu. Mladučký tínedžer je ako z inej planéty, ale nie sú to len skvelé futbalové kúsky, ktorými neustále udivuje svet. 

Udivujúci je fakt, že Simons je už teraz považovaný za svetovú celebritu. Na Instagrame má viac ako 1,5 milióna sledujúcich a už teraz má vlastný tím, ktorý mu spravuje sociálne siete. O jeho popularite svedčí aj zmluva podpísaná so svetovou značkou Nike a tiež spolupráca so známym agentom Minom Raiolom, ktorý zastupuje hviezdy takého kalibru ako Ibrahimovič, Pogba či Balotelli. O tom, že je mladíček naozaj uznávanou celebritou svedčí aj pozvánka na májovú Grand Prix v Španielsku, kde sa fotil a pohyboval po boku jazdca F1 Verstappena a tiež brazílskeho futbalového dua Neymar a Dani Alves.

Budúcnosť mladej hviezdičky na Nou Campe je ale vo hviezdach, pretože katalánsky gigant mu napriek jeho kvalitám nechce zvýšiť plat a zaplatiť mu viac ako zarábajú jeho spoluhráči vo výbere do 17 rokov. Barca ho chce držať pri zemi a voči tomu sa postavil agent Raiola. Ten chce pre svojho klienta lepšie podmienky, ktoré by mu mohol ponúknuť PSG, ktorý prejavil o mladíčka záujem. Katalánsky gigant má ale v rukách veľký tromf a to hráčovho otca niekdajšieho útočníka Regilia Simonsa, ktorý chce aby sa jeho výnimočne talentovaný potomok ďalej rozvíjal na Nou Campe. Otec za syna stále zodpovedá a má tak väčší vplyv ako Raiola, čo nahráva do kariet Barcelone.