Main Content

VIDEO: Senica si na úvod poradila doma s Trenčínom

sobota, 20. júl 2019 21:21 | Autor: TASR

FK Senica
FK Senica | zdroj: TASR

Senica 20. júla (TASR) - V 1. kole Fortuna ligy 2019/2020 zvíťazili futbalisti Senice nad AS Trenčín 3:1.

Od začiatku zápasu mali loptu viac na svojich kopačkách hostia a domáci sa spoliehali na protiútoky. V 8. min sa v prvej šanci ocitol Castaneda, ktorý však spoza šestnástky mieril vedľa. Do sľubnej pozície sa dostal v 12. min Yenne, ale v pokutovom území dlho váhal so zakončením a jeho strelu zblokovala trenčianska obrana. Hostia prvý raz ohrozili senickú bránku v 22. min z priameho kopu, keď Roguljičovu strelu domáci brankár vyrazil na roh. Na druhej strane sa v 31. min po centri Yenneho hlavou presadil Košút, ale lopta išla tesne vedľa Šemrincovej bránky. Do kabín išli napokon s jednogólovým vedením Trenčania, keď v 45. min sa na pravej strane cez Otrísala presadil Bukari a jeho center gólovo zužitkoval Depetris.

Druhý polčas bol oveľa živší ako prvý a diváci sa mali na čo pozerať. Do 55. min mohli dať Trenčania dva góly a o zápase mohlo byť rozhodnuté. V 52. min po prihrávke Bukariho bol v čistej šanci Depetris, ale nastrelil len brvno domácej bránky. O dve minúty po chybe Záhorákov sa do zakončenia dostal Bukari, ale lopta po jeho strele sa obtrela o brvno senickej bránky. Kľúčovým hráčom zápasu bol striedajúci senický Eneji Moses. V 52. min dal prvýkrát o sebe vedieť, keď sa lopta po jeho strele obtrela o pravú žrď trenčianskej bránky. V 68. min sa Záhorákom podarilo vyrovnať po spolupráci dvoch mladých Nigérijčanov, keď výborný center Yenneho našiel na päťke Mosesa a ten tvrdou strelou prestrelil Šemrinca. Zápas bol otvorený a na svoju stranu sa ho podarilo získať Seničanom. V 81. min sa v šestnástke hostí presadil Moses, keď jeho strelu tečoval ešte Kleščík a bolo 2:1. Kleščík v 90. min fauloval v pokutovom území Yenneho a nariadenú penaltu premenil Castaneda. Seničania dokázali v druhom polčase zlepšiť svoj výkon a otočili vývoj zápasu.

FK Senica - AS Trenčín 3:1 (0:1)
Góly: 68. a 81. Eneji Moses, 90. Castaneda (z 11 m) - 45. Depetris. Rozhodovali: Ziemba - Tomčík, Ádám, ŽK: Klapan, Otrísal, Moses - Depetris, 983 divákov.