Main Content

Kašlite na predraženého Lukakua: Inter by mal získať hviezdu konkurencie

piatok, 19. júl 2019 08:25 | Autor: Jakub Vaverka

Duvan Zapata
Duvan Zapata | zdroj: TASR

Tréner Interu Miláno Antonio Conte chce v budúcej sezóne obrať Juventus Turín o majstrovský titul. Na to ale potrebuje do ofenzívy palebnú silu. 

Inter rieši problémy s Maurom Icardim, ktorý o svojej budúcnosti špekuluje už od konca minulého ročníka. Conte nemá s podobným typom hráčom zľutovanie a Argentínčanovi odkázal, že najlepšie preňho momentálne bude, ak si nájde nový klub. V modro-čiernych farbách už Icardiho neuvidíme.

Klub ale potrebuje nové meno do ofenzívy, bez gólov úspech nepríde. Antonio Conte si na hrot útoku priam vysníval Romelua Lukakua z Manchestru United. Hráč chce na San Siro prestúpiť, ale Red Devils ho neplánujú predať za menej ako osemdesiat miliónov eur.

Pri všetkej úcte, takú hodnotu tento Belgičan, ktorý dlhodobo zaostáva za svojimi možnosťami, nemá. Inter to ale vie a rokovania s anglickou stranou ho začínajú nudiť. Nečudo, že čierno-modri zvažujú iné alternatívy.

Veľmi zaujímavou možnosťou je Duvan Zapata. Kolumbijský reprezentant, ktorý v minulej sezóne pokoril dvadsaťgólovú hranicu a mierou vrchovatou dopomohol Atalante Bergamo do Ligy majstrov.

Atalanta nechce hrať v Champions League druhé heslo, ale chápe, že pri dobrej ponuke musí rozmýšľať o predaji opôr. A Zapata by mohol byť Interu k dispozícii za 50 miliónov eur. Maximálne. A teda, klub zo San Sira by bol stále v pluse 30 miliónov eur oproti kúpe Lukakua.

Dodajme, že Zapata má 28 rokov, Lukaku 26.