Main Content

Daniho Alvesa láka Premier League. Tieto 3 kluby majú šancu ho získať

štvrtok, 18. júl 2019 12:02 | Autor: Jakub Vaverka

Dani Alves
Dani Alves | zdroj: TASR

Čerstvý víťaz Copa América Dani Alves stále nevie, kde bude pôsobiť v novej sezóne. Láka ho však Premier League. Konkrétne sa s ním spájajú tri kluby.

Dani Alves ako prvý futbalista v histórii vyhral 40 trofejí a aj napriek tomu, že v máji oslávil 36 rokov, nemá núdzu o ponuky. Po odchode z Barcelony a anabázach v Juventuse Turín či v Paríži Saint-Germain by rád skúsil niečo nové. Španielsko, Taliansko ani Francúzsko ho nelákajú.

 V Nemecku zas dostávajú priestor predovšetkým mladí hráči, veteránov tam nie je tak veľa ako inde v Európe. Ideálna je pre tohto brazílskeho obrancu Premier League. Anglická liga, ktorá ho už dlhšie láka, ale nikdy ju neskúsil. 

V reálnej prestupovej hre o hráča, ktorý vyhral v kariére takmer všetko, sú Tottenham Hotspur, Manchester City Arsenal. 

Manchester City je alternatívou, prečo trénerom mužstva jej Pep Guardiola. Alvesa pozná a dôveruje jeho schopnostiam. Tottenham zas predal Trippiera a pracuje aj na predaji Rosea, čo by Alvesovi znížilo konkurenciu o boj v zostave.

Navyše, Spurs hrajú Ligu majstrov, čo je lákadlom. Tretím do partie je Arsenal, ktorý nutne potrebuje získať veľké meno. Alves by sa nemusel báť o miesto v zostave a herne by mu Gunners mohli sedieť. Rád by sa ale vyhol Európskej lige, kde Arsenal tento rok pôsobí.