Main Content

TRANSFER NEWS (19.7.): Neymar a dlhy, opory Barcelony, protesty v Newcastli

piatok, 19. júl 2019 08:10 | Autor: Jakub Vaverka

Zranený Neymar
Zranený Neymar | zdroj: TASR

Špekulácií zo sveta futbalu je stále neúrekom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších špekulácii za posledných 24 hodín.

Neymar spôsobí dlhy

Barcelona momentálne nemá dostatok finančných prostriedkov na získanie brazílskeho útočníka Neymara z PSG. Dôvodom je kúpa Antoinea Griezmanna, vysoké platy hráčov a takmer nulové predaje futbalistov. Katalánci by na získanie Neymara potrebovali ďalšiu finančnú injekciu, čo by zhoršilo ekonomický stav klubu. Navyše, z Camp Nou by museli odísť Dembélé, Rakitič či Coutinho.

Opory v bezpečí

Aj keď je možnosť Neymarovho návratu do Barcelony stále otvorená, PSG požaduje aspoň jednu z opôr FC Barcelona, avšak Katalánci nechcú povoliť. Coutinho, Dembélé aj Semedo dostali záruky, že ich klub v tomto prestupovom období nepredá.

Jamés a Atlético?

Momentálne to vyzerá, že SSC Neapol sa s Realom Madrid nedohodne na prestupe Jamésa Rodrigueza. Nereálny ale nie je odchod tohto kolumbijského reprezentanta do konkurenčného Atlética Madrid. Jamés sa má hlásiť v tréningovom procese Bieleho Baletu dvadsiateho deviateho júla. Zrejme prestúpi.

Protesty v Newcastli

Fanúšikovia Newcastlu United sa nevedia zmieriť s odchodom španielskeho trénera Rafaela Beniteza a príchod Stevea Brucea, ktorý v minulosti okrem iného trénoval aj nenávideného rivala The Magpies – AFC Sunderland. Fanúšikovia na severe Anglicka dokonca išli protestovať pred štadión voči Mikeovi Ashleymu, majiteľovi klubu. Žiadajú jeho odchod z funkcie.

Pochettino má plán

Odchod krajného obrancu Kierana Trippiera do Atlética Madrid a riešenie odchodu ďalšieho krajného obrancu Dannyho Rosea, sú údajne súčasťou dlhodobého transferového plánu trénera Kohútov Mauricia Pochettina. Preto fanúšikovia Spurs nemusia byť v napätí, klub nepredáva hráčov kvôli tomu, že by musel.

Pep o Saném

Tréner Manchestru City Pep Guardiola pre médiá povedal, že on a aj všetci v klube chcú, aby Leroy Sané predĺžil na Etihad Stadium kontrakt a neuvažoval nad prestupom do Bundesligy. Veľký záujem o jeho služby má Bayern Mníchov. City s hráčom rokujú o podpísaní nového lukratívneho kontraktu.