Main Content

Tottenham pripravuje lukratívnu ponuku: V hre obranca a desiatky miliónov

pondelok, 15. júl 2019 10:24 | Autor: Timotej Gašper

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Plátok Daily Star prišiel na samom začiatku týždňa so správou, podľa ktorej sa londýnsky Tottenham pripravuje na zaujímavý obchod, ktorého súčasťou bude ponuka vo forme jedného hráča i výraznej finančnej čiastky.

Ešte skôr sa v médiách objavila špekulácia, podľa ktorej sa tréner Mauricio Pochettino zameral na zisk mladého ofenzívneho stredopoliara z AS Rím, Nicola Zaniola. Rimania však spočiatku odmietali prijať akékoľvek dohady o tom, že ich mladý klenot by mohol opustiť „Večné mesto“ už v lete 2019. Zaniolo totiž prišiel do hlavného mesta Talianska len vlani z Interu Miláno ako mierne neuchytený talent, no aktuálne treba poznamenať, že to bolo asi najlepšie investovaných 4,5 milióna eur v histórií klubu. 

Ofenzívny stredopoliar sa počas sezóny 18/19 vyšvihol na kvalitného futbalistu a rýchlo sa priučil „dospeláckemu“ futbalu. Čerstvo 20-ročný taliansky reprezentant taktiež predstavuje obrovský potenciál do budúcna, s ktorým by radi pracovali viacerí kouči. V tejto chvíli je však najbližšie Mauricio Pochettino z Tottenhamu, keďže vedenie vicemajstra Ligy majstrov pripravuje pre AS Rím takmer neodolateľnú ponuku. Podľa informácie z Daily Star bude súčasťou návrhu skúsený belgický obranca Toby Alderweireld, pričom finančný balík by mal obsahovať až 40 miliónov eur k tomu. 

Vzhľadom na fakt, že o 30-ročného kvalitného stopéra sa bije viacero celkov, by si Rimania mali určite túto ponuku nechať prejsť hlavou. Tottenham tak po sčítaní pridanej čiastky a Tobyho sumy ponúka rímskemu AS približne 80 miliónov eur, čo sa síce stretáva s Rimanmi stanovenou sumou za Zaniolove služby, no zároveň by aktuálne žiaden klub nebol ochotný toľko investovať do mladíka, ktorý je bez výraznejších skúseností na najvyššej úrovni. Navyše, o Alderweirelda bojuje aj Manchester United a Spurs pravdepodobne touto cestou chcú docieliť, aby ich dlhoročná opora neposilnila priamu konkurenciu.