Main Content

LA LIGA NEWS (14.7.): Posilní James Atlético Madrid?

nedeľa, 14. júl 2019 11:17 | Autor: Timotej Gašper

James Rodriguez
James Rodriguez | zdroj: TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera División.

Atlético Madrid a Real Madrid: Už čoskoro bude spečatený prestup Jamesa do Atlética Madrid, znelo dnes z periodika Marca. Španielski futbaloví odborníci tento prestup hodnotia pozitívne pre Atlético a naopak, označujú to ako za ďalšiu veľkú chybu Zinedine Zidanea. (Marca)

Barcelona: Antoine Griezmann sa bezprostredne po prestupe vyjadril, že je na mieste, kde chce vyhrať všetko a najmä Ligu majstrov. „Chcel som zmenu a moje rozhodnutie podporovala aj rodina. Som tu a chcem vyhrať všetko, chcem trénovať s tímom a hrať pre fanúšikov. Už som sa bavil aj s Ousmanem a Samuelom, ktorí sú moji priatelia a tešíme sa na spoločné chvíle. (web FC Barcelona)

Atlético Madrid: Klub z Wanda Metropolitano sa nevzdáva v boji o španielskeho stopéra Maria Hermosa. Hviezda Espanyolu Barcelona je na zozname viacerých klubov, no Atléti sú podľa španielskych periodík najbližšie jeho zisku. Otázkou je, či sa klub rozhodne angažovať 24-ročného obrancu teraz, alebo počká do budúceho leta, kedy bude k dispozícií zadarmo. (Marca)

Real Madrid: Kráľovský celok je už pár dní na predsezónnom kempe v kanadskom Montreale, kde si dovedna robí „očko“ mladík Brahim Diaz. Hráč, ktorého budúcnosť bola na hosťovaní, môže zásluhou dobrých výkonov zotrvať v kádri Zidanea aj počas sezóny, píše Marca. 

Real Sociedad: Úspešný vstup do letnej prípravy majú za sebou hráči San Sebastianu. V zápase proti Lagun Onak zvíťazili 5:0, pričom premiérový gól si pripísal švédsky talent, Alex Isak. 

Valencia: Držiteľ Copa del Rey sa rozlúčil v Jasonom Murillom. Obranca, ktorý strávil posledný polrok v Barcelone, podpísal trojročný kontrakt a Valencia za jeho služby zinkasovala 12 miliónov eur. (transfermarkt.com)

Real Betis: Pomerne šokujúca špekulácia ohľadom príchodu Nabila Fekira do Betisu Sevilla môže babrať rýchlo reálne kontúry, keďže kontakt klubov potvrdili aj viaceré médiá vo Francúzsku. (Le Parisien)