Main Content

VIDEO: Peter Sagan zhodnotil svoje vystúpenie na najdlhšej etape Tour de France

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v piatkovej najdlhšej etape na 106. ročníku Tour de France tretie miesto. V záverečnom špurte siedmeho pokračovania nestačil iba na víťaza Dylana Groenewegena z Holandska z tímu Jumbo Visma, druhý skončil Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal). Žltý dres pre lídra celkovej klasifikácie si udržal Giulio Ciccone z Talianska.

Sagan na 230-kilometrovej trati z Belfortu do Chalon-sur-Saône bodoval aj na rýchlostnej prémii a upevnil si svoju líderskú pozíciu v bodovacej súťaži. Pred druhým Talianom Sonnym Colbrellim má v súťaži o zelený dres náskok 56 bodov. Na Tour si na stupňoch víťazov Sagan obliekol zelený dres spolu už 111-krát. "Som spokojný s mojim dnešným výkonom. Bola to dlhá, veterná a pomaly ubiehajúca etapa, ktorá podľa očakávaní vyvrcholila hromadným špurtom. Dnes zvíťazil najrýchlejší jazdec, ale celý náš tím opäť tvrdo a dobre pracoval. Získal som dosť bodov aj na rýchlostnej prémii aj v cieli etapy a opäť som navýšil svoj náskok, takže som spokojný so svojou formou. Zajtra nás čaká opäť náročná etapa a my urobíme všetko pre čo najlepší výsledok," povedal Sagan po treťom mieste.

V sobotu je na programe 200 kilometrová etapa z Maconu do Saint Etienne. Má kopcovitý profil a favoritmi na triumf v nej budú klasikári.