Main Content

Atléticu 120 miliónov za Griezmanna nestačí: Podnikne právne kroky

piatok, 12. júl 2019 17:10 | Autor: TASR

Antoine Griezmann
Antoine Griezmann | zdroj: TASR

Barcelona 11. júla (TASR) - Španielsky futbalový klub FC Barcelona získal francúzskeho útočníka Antoinea Griezmanna. Katalánci aktivovali výkupnú klauzulu v jeho zmluve s Atléticom Madrid a konkurenčnému klubu poslali na účet 120 miliónov eur. Griezmann podpísal s Barcelonou päťročnú zmluvu do 30. júna 2024.

Barcelona oficiálne potvrdila transakciu v piatok popoludní na svojej webstránke s tým, že výkupnú klauzulu stanovila na 800 miliónov eur. Griezmanna by mali fanúšikom a médiám oficiálne predstaviť pred prvým predsezónnym tréningom klubu v pondelok.

Atlético Madrid ale so sumou 120 miliónov eur nesúhlasí a považuje ju za "nedostatočnú". Madridský klub argumentuje, že Griezmann sa s Barcelonou dohodol ešte predtým, ako výkupná klauzula klesla 1. júla z 200 na 120 miliónov a avizuje právne kroky proti Barcelone. Griezmann mal s Atléticom zmluvu až do roku 2023, už v máji ale avizoval túžbu opustiť klub a nedostavil sa ani na tohtotýždňový zraz Atlética Madrid pred novou sezónou. Podľa Atlética tak "jednostranne vypovedal zmluvu".

"Atlético Madrid je presvedčené, že vložená suma je nedostatočná na uhradenie výstupnej klauzuly, keďže je zrejmé, že dohoda medzi hráčom a Barcelonou sa uzavrela ešte predtým, ako klauzula klesla z 200 na 120 miliónov eur. A pred týmto dátumom (1. júla), aj samotný hráč 14. mája oznámil, že opúšťa klub," píše sa v stanovisku Atlética, ktoré je pripravené chrániť svoje záujmy aj súdnou cestou.