Main Content

Tour de France: Teuns triumfoval v 6. etape, do žltého sa prezliekol Ciccone

štvrtok, 11. júl 2019 18:22 | Autor: TASR

Tour de France
Tour de France | zdroj: TASR

Planche des Belles Filles 11. júla (TASR) – Belgický cyklista Dylan Teuns triumfoval v 6. etape 106. ročníka Tour de France. Jazdec stajne Bahrajn Merida zvládol náročnú horskú 160 kilometrovú trať z Mulhouse do Planche des Belles Filles za 4:29:03 h.

Na druhom mieste skončil Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) s odstupom 11 sekúnd, a tretí bol Belgičan Xandro Meurisse z tímu Wandy Gobert (+ 1:05 m). Ciccone zároveň vyzliekol zo žltého dresu Francúza Juliana Alaphilippa, ktorý stráca na nového lídra šesť sekúnd.

Prvá vážna previerka pre vrchárov bola spestrená o sedem horských prémií, pričom cieľ bol na vrchole kopca 1. kategórie Planche des Belles Filles. Pelotón išiel pokope iba osem kilometrov, potom sa z neho odtrhlo 14 pretekárov. Na čelo sa dostali Thomas De Gendt, Tim Wellens (obaja Lotto-Soudal), Julien Bernard, Giulio Ciccone (obaja Trek-Segafredo), Benoit Cosnefroy (Ag2r), Dylan Teuns (Bahrajn-Merida), Serge Pauwels (CCC), Nikias Arndt (Sunweb), Nils Politt (Kaťuša-Alpecin), Natnael Berhane (Cofidis), Fabien Grellier (Total Direct Energie), Xandro Meurisse, Andrea Pasqualon (obaja Wanty Gobert) a André Greipel (Arkéa-Samsic). Vedúca skupina sa postupne s pribúdajúcimi kopcami trhala, do cieľa spolu prišla iba dvojica Teuns - Ciccone. V závere mal viac síl Belgičan, ktorý v celkovej klasifikácii poskočil na tretie miesto.

V piatok je na programe 7. etapa, najdlhšia na tohtoročnej Tour. Jazdcov vráti opäť na rovinu, ale dve tretiny sa odohrajú na zvlnenom teréne. Sú na ňom krátke stúpania, najvýraznejšou prekážkou budú tri horské prémie.