Main Content

Wimbledon: Serena Williamsová si zahrá o titul proti Halepovej

štvrtok, 11. júl 2019 17:34 | Autor: TASR

Serena Williamsová
Serena Williamsová | zdroj: TASR

Wimbledon 11. júla (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová bude v sobotu súperkou Rumunky Simony Halepovej vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Sedemnásobná šampiónka z trávy All England Clubu zdolala v druhom semifinále Češku Babrboru Strýcovú hladko 6:1, 6:2. Nasadená jedenástka bude bojovať o 24. titul z podujatí veľkej štvorky, ktorým by vyrovnala rekordný zápis Austrálčanky Margaret Courtovej.

Serena Williamsová proti Strýcovej naplno potvrdila úlohu favoritky. Skvele podávala i returnovala, vďaka razantným úderom od základnej čiary tlačila súperku do defenzívy. V prvom sete dvakrát prelomila podanie Strýcovej, pre ktorú bol už postup medzi elitné wimbledonské kvarteto životný úspech. V druhom dejstve držala Strýcová so súperkou krok iba do stavu 2:2. V ôsmom geme premenila Američanka hneď prvý mečbal. Pri vlastnom servise stratila v celom zápase iba tri fiftíny.

"Je skvelé byť jedenástykrát v kariére vo wimbledonskom singlovom finále. Teší ma, že každým zápasom sa zlepšujem a som na tom dobre aj fyzicky, nemám žiadne problémy s pohybom. Je pre mňa požehnanie, že môžem robiť to, čo milujem a hrať tenis. Myslím, že som v ňom dobrá. Už sa teším sa sobotňajší duel o titul. Simona Halepová bude tvrdý oriešok, hrá neuveriteľne. Budem musieť podať stopercentný výkon, aby som ju zdolala," povedala bývalá svetová jednotka v prvom pozápasovom rozhovore.

ženy - dvojhra - semifinále:

Serena Williamsová (11-USA) - Barbora Strýcová (ČR) 6:1, 6:2