Main Content

Wimbledon: Bautista Agut vyzve v semifinále Novaka Djokoviča

streda, 10. júl 2019 17:37 | Autor: TASR

Novak Djokovič
Novak Djokovič | zdroj: TASR

Wimbledon 10. júla (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal vo štvrťfinále Belgičana Davida Goffina hladko 6:4, 6:0, 6:2. V dueli o postup do finále nastúpi v piatok na tráve All England Clubu proti nasadenej dvadsaťtrojke Španielovi Robertovi Bautistovi Agutovi, ktorý zvíťazil nad Argentínčanom Guidom Pellom 7:5, 6:4, 3:6, 6:3.

Djokovič počas celého zápasu s Goffinom ťažil z výborného podania. Hral trpezlivo od základnej čiary, vedel si pripraviť dobré pozície na zakončenie výmen. Goffina zlomila nevydarená koncovka prvého setu a v druhom, v ktorom pôsobil na dvorci odovzdaným dojmom, inkasoval od "Noleho" kanára. V treťom dejstve sa snažil hrať agresívne a dostať Djokoviča pod tlak, no za stavu 1:2 stratil podanie a Srb už zápas dotiahol do úspešného konca.

"Prvý set bol veľmi náročný. David začal dobre, diktoval tempo od základnej čiary a po brejku zaslúžene viedol 4:3. Potom mi vyšiel výborný gem na returne, keď David podával s novými loptičkami, čo ma povzbudilo. Následne som získal aj ďalšie dva gemy. Prvý set bol veľmi dôležitý. V druhom a treťom to bol už z mojej strany výborný výkon. Dúfam, že v semifinále na neho nadviažem. Vyzerá to tak, že mojím súperom bude Bautista Agut. S Robertom mám síce priaznivú bilanciu, no už trikrát som s ním prehral. Je veľmi solídny hráč, ktorý nerobí nevynútené chyby," uviedol Djokovič v prvom interview po 70. wimbledonskom víťazstve a deviatom postupe medzi elitné kvarteto.

Bautista Agut postúpil do prvého grandslamového semifinále v kariére. "Je to krásny pocit byť medzi najlepšou štvoricou vo Wimbledone. Dnes to bolo veľmi náročné. Guido je veľký bojovník, ktorý sa nevzdáva za žiadneho stavu. Na tráve All England Clubu sa mi hrá veľmi dobre a užívam si každý jeden zápas. V piatok ma čaká Novak, ktorý je svetová jednotka a na tráve hrá veľmi dobre. Ak chcem uspieť, musím podať stopercentný výkon," povedal Španiel po skončení štvrťfinálového duelu.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Roberto Bautista Agut (23-Šp.) - Guido Pella (26-Arg.) 7:5, 6:4, 3:6, 6:3
Novak Djokovič (1-Srb.) - David Goffin (21-Belg.) 6:4, 6:0, 6:2