Main Content

Futbalisti, ktorí môžu byť v budúcej sezóne pre Liverpool ako posily

streda, 10. júl 2019 09:00 | Autor: Jakub Vaverka

Adam Lallana
Adam Lallana | zdroj: TASR

Liverpool skončil v Premier League druhý, vyhral Ligu majstrov a má jeden z najlepších kádrov v Európe. Preto sa s novými posilami neponáhľa. 

Liverpoolčania sú na prestupovom trhu trpezliví. Na rozdiel od svojich konkurentov, či už v Anglicku alebo v Európe. Faktom je, že majú financie na to, aby si kúpili nových futbalistov, no zatiaľ necítia potrebu extrémne míňať. 

Popri tom zároveň silnejú hlasy, že The Reds radšej investujú financie do udržania aktuálnych hráčov a predĺžia s nimi kontraktmi. Rozumná stratégia. Aj keď sa Liverpool nemôže pred novou sezónou pochváliť novými hviezdnymi menami, v kádri Červených nájdeme hráčov, ktorí by mohli plniť úlohu posily. 

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Buď boli v minulej sezóne zranení, nevyužívaní alebo hosťovali v inom klube.

Prvým z nich je Alex Oxlade-Chamberlain, ktorý je na Anfield Road od roku 2017, ale bol dlhodobo zranený. Je však fit, je pripravený a v novom ročníku z neho môže byť hráč pre základnú zostavu. Naby Keita sa časť ročníka hľadal, ale ku koncu patril medzi piliere tímu Jurgena Kloppa. Je adaptovaný, je zdravý a nabral skúsenosti. Môže patriť medzi najlepších hráčov na svojom poste.

Netreba zabúdať ani na 19-ročného Rhiana Brewstera, ktorý by mohol v prvom tíme Liverpoolu vyryť brázdu. Tréner Jurgen Klopp vidí,  ako trénuje a je s ním spokojný. Uvedomuje si, že je pripravený. Ďalším menom v zozname je Adam Lallana. Rovnako, ako Oxlade-Chamberlain, aj on mal zdravotné problémy a nemohol naplno ukázať, čo v ňom je. Ak bude plne fit, Klopp mu šancu dá.

A posledným do partie je mladík Harry Wilson, nádej do budúcnosti. Mladý útočník bol na hosťovaní v Derby County, kde pod vedením Franka Lamparda skóroval 15 gólov v 40 zápasoch. Po tom, čo Sturridge v klube skončil sa útočník Kloppovi zíde.

Ešte k tomu mladý a talentovaný odchovanec.