Main Content

Gareth Bale môže pokračovať v Číne: Z ponúkaného platu sa vám zatočí hlava

utorok, 9. júl 2019 15:09 | Autor: Timotej Gašper

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

Gareth Bale môže kývnuť na lukratívnu ponuku z ďalekého východu. 

Waleský reprezentant je po šiestich rokoch na odchode z Realu Madrid. V prípade skúseného krídelníka však nič nejde podľa predstáv a ani v pokojnom režime, keďže špekulácie o jeho odchode sú plné zvratov či nečakaných vyjadrení. 29-ročný futbalista sa podľa všetkého nechce sťahovať z hlavného mesta Španielska ani v prípade, že mu tréner Zinedine Zidane nedopraje herný priestor. Po novom sa špekuluje, že po viacerých ponukách od TOP európskych celkov prišlo volanie z Číny, ktoré ako zvyčajne stojí za pozornosť len po finančnej stránke. 

Bale sa podľa viacerých periodík mohol už skôr pripojiť k Tottenhamu formou dvojročného hosťovania s možnou opciou, no do hry sa ešte v máji mali pridať Bayern Mníchov či Manchester United. Keďže možnosť prestupu na Old Trafford zamietol aj samotný Baleov agent, Johnatan Barnett, ostáva len málo alternatív možných angažmánov pre hviezdu náchylnú na zranenia. Ako sa však vraví, kde de dvaja bijú, tretí vyhráva, čo môže plnohodnotne platiť aj v prípade Garethovej budúcnosti. Bayern i Spurs sa pravdepodobne zamerajú na mladších hráčov s potenciálom, než riskovať finančné nákladné hosťovanie pravého krídelníka z Realu Madrid.

Podľa zdroja El Chiringuito sa nemenovaný čínsky investor rozhodol posilniť svoj tím pôsobiaci v tamojšej Super League rovno o hviezdu parametrov Garetha Balea. I keď do Číny sa valia hráči hlavne za peniazmi, Bale si nemá na čo sťažovať ani v Madride. Podľa správy od spomenutého zdroja sa však Číňania rozhodli ponúknuť dvojnásobný zárobok, čo je zvýšenie z 600 tisíc libier týždenne na nepredstaviteľný 1,2 milióna libier týždenne. Teoreticky, nový ročný zárobok waleského reprezentanta by činil astronomických 57,6 milióna libier. Keďže Real musí aj predávať a Bale je pomerne náročná finančná položka, pravdepodobne bude jeho odchod z kategórie nutných, pričom potom môžu jeho kroky smerovať kamkoľvek.