Main Content

Skvelá správa: Lantoši podpísal zmluvu s klubom NHL!

utorok, 9. júl 2019 07:01 | Autor: Martin Gregor

Róbert Lantoši
Róbert Lantoši | zdroj: TASR

Slovenský hokejový reprezentant Róbert Lantoši to skúsi za morom. Zmluvu s ním podpísal pre úroveň AHL, teda farmu Providence Bruins, finalista uplynulej sezóny Boston Bruins.

Podobnú šancu dostanú u medveďov aj útočníci Samuel Asselin a Brendan Woods, s ktorými podpísal Boston dvojročné kontrakty. Lantoši sa podobne ako obrancovia Chris Been, Alexey Soloyev a Joel Messner upísal tejto organizácii na jednu sezónu.

Na farme Bostonu sa snažil získať pozvánku do NHL v minulom roku aj Martin Bakoš, no neuspel a v priebehu sezóny sa vrátil do Európy. Lantoši má v 23-rokoch však väčšie predpoklady na to, aby sa dokázal etablovať na zámorský hokej.

Rodák z Prievidze v uplynulej sezóne nazbieral v 56 zápasoch Tipsportligy v drese Nitry 58 bodov. V play-off pridal v ďalších 18 zápasoch bodov deväť. Svojimi výkonmi presvedčil aj trénera slovenskej reprezentácie Craiga Ramsayho, ktorý ho zobral na majstrovstvá sveta. Lantoši upútal na šampionáte najmä svojou rýchlosťou. V siedmich dueloch nazbieral dva body za dve asistencie.