Main Content

Kajakár Grigar po zisku zlata: Splnil som si sen

nedeľa, 7. júl 2019 16:36 | Autor: TASR

Jakub Grigar
Jakub Grigar | zdroj: © TASR

Liptovský Mikuláš 7. júla (TASR) - Slovenský reprezentant do 23 rokov Jakub Grigar získal na ME juniorov vo vodnom slalome zlatú medailu.

V nedeľnom finále K1 v Liptovskom Mikuláši predviedol čistú jazdu a triumfoval časom 87,80 sekundy. Druhého Tomáša Zimu z Česka zdolal o 1,35 sekundy, bronz vybojoval Rus Sergej Majmistov (+1,60). Druhý Slovák v kanáli Adam Gonsenica skončil desiaty s mankom 7,82 s.

Grigar získal svoje prvé zlato na európskom šampionáte v kategórii do 23 rokov. Dvadsaťdvaročný pretekár nedal vo finále súperom šancu a nadviazal na výkon zo semifinále, v medailovej jazde dokonca zlepšil svoj čas o viac ako sekundu. "Zatiaľ ma pália ruky a pľúca, takže si to neuvedomujem, ale je to skvelé, keď mi všetci gratulujú. Medzi treťou a štvrtou bránkou som bol trochu tuhý a musel som bojovať. Povedal som si však, že musím ísť čo najlepšie a vyšlo to. Splnil som si sen, keď si môžem odškrtnúť ďalšie víťazstvo, ktoré mi chýbalo, navyše sa mi to podarilo doma," povedal Grigar.

Najbližšie sa predstaví na MS v rovnakej vekovej kategórii v Krakove (16. až 21. júla). Tamojší kanál mu vyhovuje, pred troma rokmi tam získal zlato: "Mám veľkú motiváciu. Trať v Krakove je dobrá a už som tam raz vyhral. Dúfam, že to zopakujem."