Main Content

Griezmann sa musí vrátiť do Atlética Madrid. On to odmieta. Vinníkom prezident FC Barcelona

nedeľa, 7. júl 2019 11:24 | Autor: Jakub Vaverka

Antonie Griezmann
Antonie Griezmann | zdroj: © TASR

Antoine Griezmann dal jasne najavo, že v budúcej sezóne už nebude hráčom Atlética Madrid. Rojiblancos ale chcú, aby sa Francúz vrátil do klubu a zapojil do predsezónnej prípravy.

Antoine Griezmann pred koncom sezóny oznámil, že v lete opustí Atlético Madrid. Nebolo to príjemné, ale klub to akceptoval. V júli klesla Francúzova výkupná klauzula. Ak chce tento útočník odísť, záujemca musí zaplatiť 120 miliónov eur.

Aktuálne jediným klubom, ktorý chce Griezmanna získať je FC Barcelona. Pred približne pol rokom sa objavili tendencie, že Katalánci rokujú s hráčom pod kontraktom, ale podozrenia sa nepotvrdili.

V piatok, na prezentácii Frenkieho De Jonga povedal prezident FC Barcelona José Maria Bartomeu, že prvý kontakt s Griezmannom prebehol v úvode júla. Tým chcel zrejme zalepiť oči verejnosti a vec uzavrieť. 

Nemal to robiť.

Atlético Madrid prakticky obratom vydalo vyjadrenie, v ktorom Barcelonu obvinilo z porušenia pravidiel a z toho, že klub z Camp Nou rokoval s 28-ročným útočníkom už počas sezóny. V čase, kedy mal Griezmann platný kontrakt.

Vedenie Rojiblancos to nevydržalo a zverejnilo nevhodné jednanie Blaugranas. Atléticu sa nepáči prístup Barcelony a ani prístup Griezmanna.

Madridčania reagujú.

Denník ​Marca informuje, že Atlético nakázalo Griezmannovi zapojenie sa do letnej prípravy s klubom, i keď je jasné, že Francúz chce odísť niekam inam. Ak sa „Griezzy“ neobjaví na predsezónnych tréningoch, bude mať, ako hráč pod zmluvou, problémy.

Hrozia pokuty, vyradenie z kádra a podobné záležitosti. Zbytočné komplikácie pre hráča a aj pre jeho budúci klub Barcelonu. Rokovania medzi Atléticom a FCB totiž rozhodne nebudú na priateľskej báze.

Ktovie, možno stačilo, aby José Maria Bartomeu nepichal do osieho hniezda.