Main Content

Pogbov agent potvrdil prestup: Je vhodný čas na zmenu, tvrdí Raiola

sobota, 6. júl 2019 11:32 | Autor: Timotej Gašper

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

Paul Pogba pravdepodobne čoskoro opustí Old Trafford. 

Zdá sa, že týždne špekulácií ohľadom budúcnosti Paula Pogbu sa blížia ku koncu. Majster sveta z Ruska 2018 načrtol prestup ešte skôr v júni, kedy v jednom z rozhovorov potvrdil záujem o zmenu a novú skúsenosť. Pri mene Paula Pogbu a dlhodobo skloňovala len alternatíva s Realom Madridalebo Juventusom, keďže iné kluby mali byť pre francúzskeho stredopoliara doslova nezaujímavé. Návrat do Turína sa spomínal najmä v dobe, kedy Pogbu trápila nevýrazná forma a najružovejšie to nevyzeralo ani v kabíne či vo vzťahu s trénermi klubu. 

Po konci ročníka 2018/2019 sa však zdalo, že situácia sa urovnala a Pogba sa teší na nový projekt klubu, ktorý má znamenať nové posily a snaha o ligový titul či iné trofeje. Realita je však v týchto dňoch úplne niekde inde, čo potvrdil už aj agent Paula Pogbu, známy respektíve kontroverzný taliansko-holandský obchodník, Mino Raiola. Ten rád podsúva svojim hráčom rôzne myšlienky o nových kluboch respektíve lukratívnych ponukách, pričom medzi jeho klientelu patria aj mená ako Matthijs de Ligt, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma, Moise Kean a ďalší.„Každý v klube je oboznámený s tým, čo Paul chce. Myslím si, že je vhodný čas na zmenu a novú výzvu. Klub vie o Paulovej vôli posunúť sa ďalej a my sme aktuálne v procese riešenia tejto veci,“ vyjadril sa pre The Times agent Mino Raiola. 

Pogba je teda vzhľadom na súčasnú prestupovú situáciu jedine na zozname Realu Madrid, ktorý o 26-ročného záložníka javí záujem už dlhodobo. V Madride by Pogba doplnil budovanie novodobých „Galácticos“, medzi ktorých od leta 2019 patria už Eden Hazard, Luka Jovič, Ferland Mendy či Eder Militao. Na otázku, či sa Pogba ešte zúčastní predsezónneho tour Manchestru United v Austrálií, Raiola reagoval nasledovne: „To teda neviem povedať. Žijem v tejto brandži z dňa na deň,“ zakončil.