Main Content

Sagan nepochybuje o čistej cyklistike. Doba dopingu je minulosť

piatok, 5. júl 2019 13:27 | Autor: TASR

Peter Sagan
Peter Sagan | zdroj: TASR

Brusel 5. júla (TASR) - Trojnásobný majster sveta Peter Sagan nepochybuje o čistote cyklistiky. Myslí si, že doba masívneho porušovania antidopingových pravidiel je minulosť a na nadchádzajúcej Tour de France, ktorá odštartuje v sobotu v Bruseli, sa bude pretekať poctivo.

K tomuto tvrdeniu ho vedie najmä výrazná snaha antidopingových komisárov a verí, že občasné odhalenia sú iba individuálne zlyhania. "Náš šport je v drvivej väčšine čistý. Síce sa vždy nájde niekoľko hlupákov, ktorí stále dopujú, to však bude vždy. Kontrol je stále viac, sú komplexnejšie a to je dobre. V dnešnej dobe nemá žiadny zmysel riskovať," povedal pre agentúru DPA 29-ročný jazdec tímu Bora-Hansgrohe.

Napriek odmietavému postoju k dopingu však priznal, že k jeho idolom patrí bývalý nemecký cyklista Jan Ullrich. Kým sa neprevalil škandál s užívaním zakázaných látok, preslávil sa súbojmi s Američanom Lanceom Armstrongom. "Nezlomila ho žiadna prehra, spravil všetko, aby dokázal zdolať Armstronga. Nehladiac na doping, tento aspekt jeho charakteru obdivujem," uviedol Sagan, ktorý bude na TdF bojovať o zisk rekordného siedmeho zeleného dresu.