Main Content

Manchester United blízko k historickej posile. Problémom zatiaľ peniaze

piatok, 5. júl 2019 10:34 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester United
Manchester United | zdroj: Pixabay.com

Manchester United je favoritom na získanie anglického obrancu Harryho Maguirea. Leicester ho ale nechce predať lacno, preto je celý prestup zbrzdený. Red Devils ale pokračujú v rokovaniach s The Foxes.

Favoritom na získanie anglického obrancu Harryho Maguirea z Leicestru City bol pôvodne Manchester City. Šampión Premier League ale odmieta zaplatiť Líškam prestupovú čiastku, ktorú žiadajú.

90.min informoval, že Leicester odmietol ponuku vo výške 70 miliónov libier. Okrem City sa o reprezentanta Albiónu zaujíma aj Manchester United. Red Devils sa teraz dostali do pozície favorita na jeho kúpu. „Manchester United chystá novú ponuku,“ píšu anglickí novinári. 

Maguire Leicester toto leto opustí. Naznačujú tomu aj prestupové ťahy Líšok. The Foxes kúpili za 30 miliónov libier Ayozea Pereza z Newcastlu a v týchto dňoch pracujú na dotiahnutí obrancu Jamesa Tarkowskeho z Burnley za 40 miliónov libier.

Maguire ale pod cenu neodíde. Leicester z neho chce urobiť historicky najdrahšieho obrancu futbalovej histórie. Tým aktuálnym je Virgil Van Dijk, ktorý prestúpil zo Southamptonu do Liverpoolu za 75 miliónov libier.

„Manchester United je ochotný do toho ísť. Viac ako Manchester City. Maguireho viac lákajú Cityzens, ale nebráni sa ani Red Devils. Cíti, že je správne, aby sa posunul ďalej,“ píše portál 90min.com.

Leicester by chcel na odchode Maguirea zarobiť deväťdesiat miliónov libier.