Main Content

Čistky v Chelsea: Londýnčania sa rozlúčili s 5 hráčmi

streda, 3. júl 2019 13:58 | Autor: Timotej Gašper

Futbalisti FC Chelsea
Futbalisti FC Chelsea | zdroj: TASR

Londýnsky klub napodobnil konkurenciu a oznámil odchod viacerých hráčov.

Chelsea sa potáca veľmi turbulentným obdobím. Klub síce dokázal v Premier League vybojovať priečku zaručujúcu miestenku do Ligy majstrov a taktiež sa v azerbajdžanskom Baku tešili z triumfu v Európskej lige, no zároveň ich postihlo pár negatívnych skutočností. Stamford Bridge po dlhých rokoch slávy opustil belgický hrdina Eden Hazard, ktorého po dlhých rokoch snahy konečne podpísal Real Madrid.

Do karát nezaral ani odchod trénera Maurizia Sarriho, ktorého len po roku v CFC zlákal Juventus. Nepríjemnosťou číslo 3 sa stal aj zákaz prestupov, na ktorý sa londýnsky celok dovedna neodvolal a vyzerá to tak, že Chelsea v lete nebude môcť priviesť žiadnu novú posilu. Pred pár dňami síce uviedli príchod Matea Kovačiča, no na prípad uplatnenia opcie po hosťovaní sa prestupový zákaz nevzťahuje. 

Z hosťovaní sa do Chelsea vrátilo viacero zaujímavých mien, ktoré pokojne môžu zabojovať o šancu v prvom tíme. Počnúc Tammym Abrahamom, Christianom Pulišičom či Tiemoué Bakayokom. Chelsea však k dnešnému dňu nemá ani trénera, no príchod Franka Lamparda je podľa všetkého blízko. Londýnsky klub však nevítal len staronové tváre, no taktiež dal zbohom piatim hráčom. Ako uvádza oficiálny web, k 1.7.2019 sa voľnými hráčmi stali Gary Cahill, Rob Green, Eduardo, Kyle Scotta odchod sa týka aj Gonzala Higuaina, ktorý sa po polročnom hosťovaní vracia do Juventusu. 

Garry Cahill odchádza o Chelsea po takmer ôsmich rokoch. Za CFC odohral 291 zápasov, vyhral 8 trofejí a zapísal do histórie klubu. Jeho kroky budú smerovať pravdepodobne do Aston Villy respektíve iného klubu v Premier League, keďže vo veku 33 rokov je Cahill pripravený na ďalšiu výzvu. Brankár Rob Green ohlásil vo veku 39 rokov koniec kariéry, zatiaľ čo o tri roky mladší Eduardo odchádza ako voľný hráč do Bragy. Piatym odchádzajúcim je 21-ročný stredopoliar Kyle Scott, ktorý strávil v akadémií Chelsea celú mládežnícku kariéru, no nedokázal sa uchytiť a aktuálne je teda voľným hráčom.