Main Content

Gareth Bale a Manchester United: Chystá sa výmena leta!

streda, 3. júl 2019 13:27 | Autor: Timotej Gašper

Gareth Bale
Gareth Bale | zdroj: TASR

Podľa médií sa črtá najväčšia výmena letného prestupového obdobia. 

Sky Sports najnovšie informuje, že ľady vo veci Garetha Balea, Paula Pogbu a Manchestru United sa konečne pohli. Ako je dlhodobo známe, prestupovou prioritou pre Real Madrid sa po skompletizovaní kúpy Edena Hazarda stal francúzsky stredopoliar, Paul Pogba. Majster sveta z Ruska 2018 sa dokonca aj sám vyjadril, že po troch rokoch je možno čas na zmenu a možnosť trénovať pod Zinedine Zidaneom opísal ako sen. Tieto fakty síce prestup neukujú, no napomohli k tomu, aby sa zo špekulácií mohla čoskoro stať realita. 

Paul Pogba
Paul Pogba | zdroj: TASR

26-ročný motor zálohy Manchestru United je teda na akejsi križovatke možností, keďže nielen v Reale Madrid sa črtá zaujímavý projekt. Real sa podľa Sky Sports už neraz pokúsil kontaktovať Manchester United o prípadnom predaji Pogbu, no vedenie „Red Devils“ nemá v pláne prísť o svoju azda najväčšiu hviezdu. Madridské vedenie je teda pre zisk Pogbu pristúpiť na alternatívu, ktorá sa týka aj Garetha Balea. Podľa Sky Sports chce Real Madrid ponúknuť klubu z Old Trafford nielen vysokú finančnú čiastku, ale i služby waleského ofenzívneho tanku. Bale je v Reale Madrid v znevýhodnenej pozícií, keďže nie je isté, či bude v novom ročníku vôbec hrať. O jeho služby sa síce zaujímalo niekoľko tímov, no vzhľadom na jeho tvrdohlavosť, vysoký plat a riziko častých zranení takmer všetci kandidáti cúvli. 

Vzhľadom na to, že Manchester United zháňa posilu na krídelné priestory a Gareth Bale je na štýl anglického futbalu zvyknutý, by to pre klub z Old Trafford nemusel byť vôbec zlý obchod. Ak už majú prísť o Pogbu, tak zisk Balea prakticky zadarmo by mohla byť spočiatku aspoň náplasť za výraznú stratu, no neskôr možno aj oveľa viac. Real Madrid sa už posilnil o Edena Hazarda, Edera Militaa, Luku Joviča, Rodryga i Ferlanda Mendyho, pričom ešte minimálne dve posily prídu, tvrdia španielske periodiká.