Main Content

VIDEO: Tesillovi sa v Kolumbii vyhrážajú 25 rokov po vražde Escobara smrťou. Môže za to nepremenená penalta

Bogota 2. júla (TASR) - Dvadsaťpäť rokov po vražde Andresa Escobara sa smrťou vyhrážajú ďalšiemu kolumbijskému futbalistovi Williamovi Tesillovi. 

eho nepremenená jedenástka v rozstrele totiž rozhodla o štvrťfinálovej prehre s Čile na Copa America v Brazílii.

"Mne aj mojej manželke sa na sociálnych sieťach vyhrážajú smrťou. Sú tam priame narážky na Andresa Escobara," uviedol Tesillo pre denník El Pais. Jeho žena Daniela Mejiová zverejnila vyhrážky na svojom instagrame. Escobar zaplatil životom za vlastný gól v zápase s USA na MS 1994. Po prehre s domácim tímom Kolumbia, ktorú mnohí považovali za čierneho koňa šampionátu, nepostúpila zo základnej skupiny. Desať dní nato Escobar podľahol početným strelným ranám pred nočným klubom v Medelline.

Na vlaňajších MS v Rusku sa stal terčom vyhrážok stredopoliar Carlos Sanchez, ktorý dostal už v tretej minúte úvodného súboja s Japonskom červenú kartu. Kolumbijčania napriek prehre 1:2 postúpili do osemfinále, v ktorom nestačili na Anglicko. V tomto roku musel jeden z majiteľov klubu America de Cali opustiť mesto po tom, ako sa mu začali vyhrážať smrťou. Informovala o tom agentúra AP.