Main Content

Robin Lehner odchádza do Chicaga. Bojovať bude na ľade aj v súkromí

utorok, 2. júl 2019 09:15 | Autor: Jakub Vaverka

Robin Lehner
Robin Lehner | zdroj: TASR

Robin Lehner včera pred polnocou nášho času skompletizoval svoj odchod z New Yorku Islanders do Chicaga Blackhawks. Vo veternom meste ho čaká zaujímavá sezóna, v ktorej sa musí pripraviť na dva veľké súboje.

Aktuálnou jednotkou Blackhawks je kanadský gólman Corey Crawford, ktorému ale v posledných rokoch neslúžilo zdravie podľa predstáv, a teda jeho pozícia nie je taká istá, ako tomu bolo v roku 2015 v ťažení za Stanley Cupom. K tomu treba pridať veterána Warda (čaká sa však, že skončí s kariérou).

Zabúdať netreba na fínskeho majstra sveta Kevina Lankinena, ktorý ale musí potvrdiť, že má na veľký hokej v NHL, ktorý je predsa len iný ako chytanie za reprezentáciu na dvojtýždňovou turnaji. Uňho je reálnejší štart ročníka v AHL. Tak či onak, Robin Lehner to nebude mať v bránkovisku jednoduché.

Prichádza ako brankárska dvojka, ale môže sa z neho stať jednotka či trojka. Navyše, podpísal ročný kontrakt (s platom 5 miliónov dolárov), a teda takto o rok bude jasné, či si vychytal novú zmluvu alebo sa ho klub zbavil. 

Švédsky brankár bude bojovať aj mimo ľadu.

Na odovzdávaní cien NHL Awards sa Lehner rozhovoril o svojich psychických problémoch, o miešaní liekov s alkoholom, o bipolárnej poruche. Povedal, že Islanders mu podali pomocnú ruku, keď to najviac potreboval a nerád by menil dres. 

Nezabudol dodať, že vie, že hokej je biznis a keď odíde niekam inam, bude pokračovať vo svojom boji. Teraz je z neho brankár Chicaga Blackhawks. Podpísal ročnú zmluvu, s čím prichádza aj dávka napätia. Lehner nebude bojovať len o pozíciu na ľade, ale aj o pohodu v súkromí.

Neostáva nič iné, len mu držať palce. V Blackhawks je dostatok adeptov na to, aby ho nenechali padnúť dolu.