Main Content

VIDEO: Greguš zahviezdil v MLS troma asistenciami, činil sa aj Rusnák

nedeľa, 30. jún 2019 10:09 | Autor: TASR

Ján Greguš, MLS
Ján Greguš, MLS | zdroj: TASR

St. Paul 30. júna (TASR) - Slovenský futbalista Ján Greguš pomohol Minnesote United v sobotnom zápase MLS k vysokému triumfu nad Cincinneti 7:1 troma asistenciami. V tomto ročníku ich má na konte už sedem.

Dvadsaťosemročný stredopoliar sa podieľal aj na prvom góle, keď sa jeho šikovný strieľaný center z priameho kopu odrazil od brankára súpera priamo k Ikeovi Oparovi, ktorý v 18. minúte otvoril skóre. O päť minút neskôr Greguš prihral Hassanimu Dotsonovi a ten z diaľky zvýšil na 2:0. V 71. minúte slovenský reprezentant poslal center do šestnástky a Opara sa nepomýlil. Vzápätí Greguš vybojoval loptu v strede ihriska, posunul ju Masonovi Toyemu, ktorý pridal šiesty zásah United.

Minnesota ukončila trojzápasovú šnúru prehier a v tabuľke Východnej konferencie je na šiestom mieste. O dve priečky nižšie je Salt Lake City, ktoré aj s prispením Alberta Rusnáka zvíťazilo v noci na nedeľu nad Kansasom City 2:0. Prvý gól padol v 14. minúte po rohovom kope, ktorý rozohral Rusnák a hlavičkový biliard zakončil Sam Johnson. Ten istý hráč pridal v 29. minúte aj druhý zásah. Leví podiel mal na góle opäť Rusnák. Na vlastnej polovici získal loptu, prebehol polovicu ihriska, prihral Damirovi Kreilachovi a od neho sa lopta dostala k Johnsonovi.