Main Content

V DAC končí ďalší hráč, Šatka prestúpi do zahraničia

sobota, 29. jún 2019 14:07 | Autor: TASR

Ľubomír Šatka
Ľubomír Šatka | zdroj: TASR

Dunajská Streda 29. júna (TASR) - Slovenský reprezentačný obranca Ľubomír Šatka odchádza z DAC Dunajská Streda do poľského Lechu Poznaň. So sedemnásobným poľským majstrom sa dohodol na štvorročnej zmluve. Podľa dohody klubov si Šatka naposledy oblečie dres DAC v zápasoch 1. predkola Európskej ligy UEFA 2019/2020 proti Cracovii Krakov.

"Keď pred dvoma rokmi podpisoval Ľubo prestup do DAC, v zmluve bola zahrnutá aj výstupná klauzula, ktorá bola kľúčová pri terajších rokovaniach. Po dvoch rokoch plodnej spolupráce prišiel klub, ktorý bol ochotný splniť podmienky klauzuly a napokon sme sa dohodli, že Ľubo s nami ešte zostane do zápasov s Cracoviou. Ďakujeme za skvelé výkony, ktoré vo farbách nášho klubu odvádzal, bolo pekné sledovať jeho progres. Na Ľuba nemáme ťažké srdce, rešpektujeme jeho predstavy o budúcnosti a prajeme mu do ďalšej kariéry veľa úspechov. Pevne verím, že noví hráči v našom kádri budú svojou kvalitou plnohodnotnou náhradou," povedal pre klubový web DAC jeho športový riaditeľ Jan Van Daele.

Dvadsaťtriročný Šatka prišiel na Žitný ostrov pred jarou 2017 z Newcastlu United na polročné hosťovanie, ktoré sa následne zmenilo na trvalý prestup. V drese DAC zasiahol do 82 súťažných stretnutí. Vo Fortuna lige odohral 69 zápasov, strelil tri góly. V Európskej lige pridal ďalšie štyri štarty, v Slovnaft Cupe mal bilanciu 9/2. Bývalý mládežnícky reprezentant si výkonmi v žlto-modrom vypýtal pozvánku aj do seniorského výberu, v ktorom doteraz nastúpil sedemkrát.

"Som rád, že ma oslovil taký veľký klub. Do Lechu však pôjdem až po Európskej lige, takže momentálne som plne koncentrovaný na to, aby sme oslávili postup do 2. predkola. Samozrejme, odchádzať sa mi bude nesmierne ťažko. Strávil som tu dva a pol roka, okolo klubu je výborná atmosféra a mám tu veľa kamarátov. Ďakujem všetkým za pomoc, pôsobiť v DAC bola radosť a odchod bude pre mňa určite veľmi náročný," vyjadril sa Šatka.