Main Content

James Rodriguez odmietne Neapol: V hre je úhlavný rival

piatok, 28. jún 2019 12:43 | Autor: Timotej Gašper

James Rodriguez
James Rodriguez | zdroj: TASR

Kolumbijský stredopoliar zmenil rozhodnutie o budúcnosti.

Posledné dva roky strávil James Rodriguez v drese Bayernu Mníchov, kam prišiel ešte v lete 2017 na hosťovanie z Realu Madrid. I keď tréner Carlo Ancelotti si ho veľmi neužil, James sa v Mníchove pomerne dobre usadil a podával kvalitné výkony. V druhej sezóne však začal stagnovať, čo spôsobil nielen príchod Nika Kovača, ale aj časté zdravotné problémy. I keď dlho to vyzeralo, že vedenie Bayernu aktivuje možnosť odkúpenia Jamesa na trvalo, s koncom uplynulého ročníka sa táto alternatíva čoraz viac vytrácala z mysle šéfov nemeckého majstra.

James sa teda vrátil do Realu Madrid, kde je však pri kormidle znova Zinedine Zidane, ktorý bol jedným z dôvodov Jamesovho odchodu. Herný systém francúzskeho taktika nesedí prednostiam kolumbijského ofenzívneho stredopoliara a ako sa James vyjadril, nemá v pláne stať sa lavičkovým hráčom. Začalo sa teda špekulovať, kam by mohol 27-ročný juhoameričam zamieriť. Objavili sa kluby ako Neapol, Arsenal, Tottenham či Juventus, no postupne sa výber okresal primárne len na Neapol. V talianskej Serie A skončili „Partenopei“ na 2.mieste a pod Ancelottim sa tímu spod Vezuvu náramne darí. James by na juhu Talianska bol hrdinom a s aktuálnou silou a plánmi SSC by z toho na konci novej sezóny mohla byť pokojne aj nejaká trofej. 

Podľa Sky Sports sa však v posledných dňoch objavila nová alternatíva, ktorá môže cestu do Neapolu rýchlo zmeniť na minulosť. James sa podľa vlastných slov nemá až tak chuť sťahovať zo španielskeho hlavného mesta, čo naštartovalo záujem Atlética Madrid. V posledných dňoch zmenil dres v rámci dvoch najväčších mestských rivalov aj záložník Marcos Llorente, pričom čoskoro by sa k nemu mohol pokojne pridať aj James Rodriguez. Kolumbijčan by v prípade zmeny dresu nemusel byť až tak drahý, no ak by boli správy o záujme Atlética reálne, Real by si pravdepodobne zapýtal viac, ako od ostatných.