Main Content

Manchester United upriamil zrak na hviezdneho obrancu

piatok, 28. jún 2019 12:20 | Autor: Timotej Gašper

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Manchester United má za sebou turbulentnú sezónu, počas ktorej prišlo k úpadku i vzrastu formy či výmene trénera.

Káder plný vysokokvalitných hráčov sa však aj po trénerskej zmene začal časom potácať so stagnáciou, za čo hovoria aj samotné výsledky. United sa nedokázali dostať medzi najlepšiu štvoricu, čím stratili nádej na účinkovanie v Lige majstrov. Za najvýraznejšiu achillovu pätu kádru sa dlhodobo považuje defenzíva. Ani Jose Mourinho a ani Ole Gunnar Solskjaer nedokázali nájsť správne zloženie defenzívnej línie, čo koniec koncov stálo United v Premier League veľa cenných bodov. 

Odhodlané vedenie klubu z Old Trafford je však pripravené opäť míňať astronomické čiastky na nové posily, pričom prioritou majú byť práve hráči do obrany. Veľmi blízko je dotiahnutie prestupu Aarona Wan-Bissaku z Crystal Palace, za ktorého má Manchester United zaplatiť približne 60 miliónov eur. Okrem mladého pravého obrancu, ktorý by sa prestupom do „Red Devils“ mal stať najdrahším krajným obrancom sveta, sa klub podľa najnovších správ zameral aj na zisk hviezdneho stopéra. Ako uvádza správa od Sky Sports, United podali predbežnú ponuku za Samuela Umtitiho. Francúzsky obranca v službách FC Barcelona je už dlhšiu dobu spájaný s odchodom, pričom United a Arsenal patria k najhorúcejším kandidátom na jeho zisk. 

Samuel Umtiti
Samuel Umtiti | zdroj: TASR

Barcelona má v kádri Lengleta i Piqueho, no spomína sa aj príchod Matthijsa de Ligta, pričom miesto by mu mal uvoľniť práve Majster sveta z roku 2018. Manchester United bude musieť v snahe o zisk 25-ročného robustného obrancu poriadne zabrať, keďže s Umtitim sa skloňuje aj odchod do PSG, kam by prestupoval ako súčasť výmeny za Neymara. Cena za Samuela Umtitiho nemusí byť v konečnom dôsledku až tak vysoká, no ak sa do boja o jeho podpis zapojí viacero celkov, môže narásť až do výšky 50-60 miliónov eur.