Main Content

Bavorské rošády: Sané alebo Werner?

štvrtok, 27. jún 2019 12:21 | Autor: Timotej Gašper

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: Google

Bayern Mníchov sa ešte hlboko pred koncom minulej sezóny fanúšikom zaviazal, že leto 2019 bude plné zmien, odchodov či míňania peňazí na hviezdne posily. Pred začiatkom prestupového obdobia bolo už jasné, že v klube nebude pokračovať trio Rafinha, Robben a Ribéry, keďže vek nepustí.

Naopak, Bavori podpísali majstrov sveta z roku 2018, Benjamina Pavarda a Lucasa Hernandéza, na ktorých minuli spolu 115 miliónov eur. Bayern teda vystužil obranu, no časom popredával pár mladých talentov a taktiež Matsa Hummelsa, ktorý si od vedenia vyžiadal návrat do Borussie Dortmund. 

Predseda Bayernu, Uli Hoeness, sľuboval na nové posily až 260 miliónov eur, pričom dovedna minuli „len“ 120 miliónov (5 miliónov za útočníka menom Jann-Fiete Arp, pozn.), čo fanúšikom rozhodne nestačí. Vedenie klubu priaznivcov uistilo, že na zmenách pracuje a v auguste budú mať veľmi silný tím. Nie je teda úplne jasné, ako dobre funguje spolupráca trénera Nika Kovača s vedením, keďže podľa médií je chorvátsko-nemecký lodivod presvedčený o potrebe kúpy ďalších troch či štyroch hráčov, zatiaľ čo vedenie už podľa vlastných slov obrovské zásahy do kádru neplánuje. Najotáznejšia je pozícia krídelných priestorov, ktorú aktuálne zastupujú len Kingsley Coman a Serge Gnabry. Proces omladzovania tímu vychádza Bavorom pomerne sľubne, no ďalšou métou je nový útočník respektíve krídelník. 

Spomína sa najmä Leroy Sané, no táto sága nemá konca. Podľa médií sú kluby dohodnuté na čiastke okolo 100 miliónov eur a čaká sa už len na rozhodnutie hráča, ktorý zas nie je návratu do rodnej krajiny stopercentne otvorený. Ako alternatíva sa ukazuje angažovanie nemeckého útočníka Tima Wernera, ktorý to vie na krídlach i na hrote útoku. Bayern je však presvedčený, že Wernera chce získať až budúci rok, keďže aktuálnu v RB Lipsko plynie posledný rok platnej zmluvy. Ak chce Bayern pomýšľať na svetovú dominanciu, musí investovať a tiež aspoň z časti splniť trénerove požiadavky, no je otázne, koľko má vedenie FCB naozaj v pláne ešte investovať.