Main Content

Pálffy ako generálny manažér reprezentácie? ,,Asi by som na to nemal nervy," priznal

štvrtok, 27. jún 2019 08:59 | Autor: TASR

Žigmund Pálffy
Žigmund Pálffy | zdroj: TASR

Bratislava 27. júna (TASR) - Žigmund Pálffy sa ako nový člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) chce venovať najmä reprezentačným trénerom. Na post generálneho manažéra si netrúfa, podľa jeho slov však bude v tejto funkcii veľmi ťažké nahradiť Miroslava Šatana.

Pálffy bude vo Výkonnom výbore SZĽH aj za koalíciu, aj za opozíciu. "Za dobré veci budem hlasovať, za zlé nie. Takže budem v oboch pozíciách," povedal bývalý slovenský reprezentant po svojom zvolení a dodal: "Ja sa chcem zamerať na reprezentačných trénerov. Chcem, aby mali vzdelanie. Ja viem, že ich nie je veľa a musíme ich hľadať. Ale pre mňa je dôležitý tréner, ktorý už niečo dosiahol."

Na uvoľnenú stoličku generálneho manažéra slovenských reprezentácií si však Pálffy netrúfa. "Mohol by som to robiť, ale asi by som na to nemal nervy. Ale chalani ako Mišo Handzuš majú viac citu pre výber hráčov, ja som iný. Ja mám rád útočných hráčov, oni zasa vedia poskladať tím vyrovnanejšie, aby bola dobrá aj hra dozadu. Takže ťažko povedať. Záleží všetko od kompromisov. Ale Miro Šatan má dobrý vkus. Teraz je ťažké niekoho hľadať, pretože 'Šarky' to robil dobre a nájsť niekoho na jeho miesto nebude jednoduché."

Zdržanlivo sa vyjadril aj k pokračovaniu trénera Craiga Ramsaya na reprezentačnej striedačke. "Budeme sa o tom rozprávať. Úspechy nedosiahol, tie jednoducho nemáme. Ja beriem len výsledky, to je pre mňa podstatné."

Pálffy sa chce bližšie oboznámiť aj s prácou Jukku Tiikkaju. Fínsky odborník pomáhal pred rokmi reformovať tamojší hokej. Od roku 2017 pôsobí na Slovensku a snaží sa nastaviť systém, ktorý má pomôcť rozvoju hokeja i trénerom. "Musím sa zoznámiť s tým, čo tu nastavil a akým spôsobom, lebo priznám sa, nemám dostatok informácií. Ale my sme mali vždy dobrých hokejistov a musíme ísť vlastnou cestou. Je dôležité, aby naši hráči hrávali v špičkových ligách v prvých útokoch a nie len pár minút za zápas. Aby sme nemali problém ako na uplynulých MS, že sme nemali koho poslať na ľad na posledné sekundy," myslí si Pálffy.

Členstvo vo Výkonnom výbore si obhájil aj Pálffyho dlhoročný spoluhráč z útoku Jozef Stümpel. Vo voľbách uspel ako zástupca športovcov, na toto miesto po odstúpení Branka Radivojeviča kandidoval ešte ďalší Ľubomír Višňovský. "Ja to beriem s nadhľadom. Je to zodpovedná funkcia, myslím si, že Ľubo by ju vykonával rovnako dobre," povedal Stümpel. Spolu s bývalým spoluhráčom z národného tímu Pálffym tak opäť budú pomáhať slovenskému hokeju, tentokrát ako funkcionári. "Teším sa, že sa tam Žigo dostal. Venuje hokeju veľmi veľa času. Ja si myslím, že zostava je dobrá. Verím tomu, že budú padať správne rozhodnutia," dodal Stümpel.