Main Content

FANTASTICKÉ! Slovensko deklasovalo Kanadu a zabojuje o štvrté zlato v rade!

piatok, 21. jún 2019 19:32 | Autor: Martin Gregor

Slovenskí hokejbalisti
Slovenskí hokejbalisti | zdroj: TASR

Fantastický výsledok! Slovenskí hokejbalisti deklasovali v semifinále domácich majstrovstiev sveta silnú Kanadu 6-1 a opäť si zahrajú o zlaté medaily. V prípade ich úspechu vybojuje Slovensko už neuveriteľné štvrté zlato v rade, čím potvrdí svoju dominanciu v tomto športe.

Slováci rozhodli o svojom víťazstve najmä v tretej tretine, v ktorej strelili štyri góly. V úvode zápasu pritom po góle Hannona prehrávali, no v 15. minúte Svitana vyrovnal a v 19. minúte nás dostal do vedenia Teplický. 

Semifinále MS v hokejbale:

Kanada – Slovensko 1:6

Kanada: Yarham (Butler, Medeiros) – Churchwell, Holben, Reid, Mallais, O'Keefe, Laurencelle, Downes, Maher, Maiolino, Power, Marshall, Crocker, Donaghey, Navrot, Martel, Escott, Hannon, Andersen, Creador, Burkley, Pallotta, Szolga

Slovensko: Polc (Buliš, Bolibruch) – Blahút, Bujdák, Doskočil, Gajdoš, L. Horváth, Tomka, Minárik, Salajka – P. Svitana, Cibík, Božík, Lipták, Martinusík, L. Olejník, B. Oravec, Poliaček, Rampáček, J. Rufati, Teplický, Vozár, Piják

Hlas po zápase (zdroj: RTVS):

Mojmír Hojer (tréner hokejbalistov SR): "Ťažko to komentovať, treba si to len užívať. Predviedli sme fantastický, oduševnený a obetavý výkon. Hráčom som nič nemusel hovoriť, oni vedeli, čo majú hrať. Dnes nikto nezávidel druhému - niekto hral viac, niekto menej. Chlapci sa povzbudzovali, nikto to nebral osobne a každý žil pre tím. Správanie Kanaďanov nebudem komentovať. Ja sa pozriem na výsledkovú tabuľu, vidím tam 6:1 a oni nech sa správajú ako chcú."