Main Content

Joe Pavelski do Chicaga Blackhawks?

štvrtok, 20. jún 2019 09:10 | Autor: Jakub Vaverka

Joe Pavelski
Joe Pavelski | zdroj: TASR

Joe Pavelski sa toto leto stáva voľným hráčom a ak si chce San Jose udržať svojho kapitána, bude musieť siahnuť hlboko do vrecka. Vzhľadom na megakontrakt pre švédskeho obrancu Karlssona bude zotrvanie Pavelskeho v Kalifornii problematické.

San Jose musí konať. Podpísalo Karlssona s priemerným ročným platom 11 miliónov dolárov a keď k tomu pripočítame zmluvy pre Vlasica a Burnsa, trojica obrancov pohltí približne polovicu platového stropu. V čase, kedy Sharks nepodpísali kapitána Pavelskeho a Joea Thorntona, pripomína toto správanie veľký hazard na hokejovom trhu.

Joe Pavelski, ktorý v júli dovŕši 35 rokov, zarábal v poslednom ročníku šesť miliónov dolárov. V zámorí silnejú hlasy, že Žraloci svojho lídra s Céčkom na hrudi nepodpíšu a nechajú ho odísť. Renomovaný novinár Mark Lazerus naznačil, kam by mohli kroky tohto Američana smerovať. 

"Pavelski sa pohráva s myšlienkou odchodu do Chicaga Blackhawks," prináša jeho slová portál NHL Trade Rumors"Je tam veľa "keby", ale Chicago by získalo skúseného hráča na krátkodobý kontrakt, ktorý by patril do prvých dvoch formácií a bol by ideálny ako krídlo pre Jonathana Toewsa."

Pripája sa aj portál dawindycity.com. "Pavelski môže hrať ako center a aj ako krídlo. Pre Blackhawks by išlo o veľkú posilu do útoku. Chicago by ho mohlo podpísať na tri roky s priemerným platom na úrovni 7 až 8 miliónov dolárov."