Main Content

VIDEO: Sagan opäť bojoval o víťazstvo, no Viviani bol znova nad jeho sily!

streda, 19. jún 2019 17:14 | Autor: TASR

Peter Sagan, Okolo Švajčiarska
Peter Sagan, Okolo Švajčiarska | zdroj: TASR

Einsiedeln 19. júna (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v stredajšej piatej etape pretekov Okolo Švajčiarska druhé miesto. V záverečnom špurte do kopca ho prekonal jedine Talian Elia Viviani z tímu Deceuninck-QuickStep, ktorý nadviazal na utorňajšie víťazstvo.

Tretí skončil Belgičan Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). Sagan si udržal žltý dres vedúceho pretekára priebežného poradia.

Piata etapa viedla z Münchensteinu do Einsiedelnu a merala 177 kilometrov. Vpredu sa dlho držal trojčlenný únik, v ktorom spolupracovali Stefan Küng (Groupama-FDJ), Matej Mohorič (Bahrain-Merida) a Fabien Grellier (Total Direct Energie). Pelotón však kontroloval ich náskok, na čom sa podieľal predovšetkým Saganov tím Bora-Hansgrohe. Hlavné pole dostihlo Mohoriča necelých pätnásť kilometrov pred cieľom a začali sa tvoriť špurtérske "vláčiky" v podaní Bory a ďalších tímov.

V posledných 400 metroch sa finišovalo do kopca a na dlažobných kockách, trojnásobný majster sveta sa vyviezol za jazdcami Quick-Stepu, no nestačil na Vivianiho, ktorý si pripísal ôsme tohtoročné víťazstvo. Slovenský cyklista má na podujatí naďalej na konte rekordných sedemnásť etapových triumfov.