Main Content

Manchester City je blízko prvej veľkej letnej posily

utorok, 18. jún 2019 14:28 | Autor: Timotej Gašper

Manchester City
Manchester City | zdroj: TASR

Známy novinár verí, že dokonalému tímu chýbajú už len detaily.

Tím Pepa Guardiolu dokázal ovládnuť Premier League dvakrát za sebou a zdá sa, že len ťažko by sa mohol ešte vylepšiť. Revolucionár Guardiola však chce v anglickom futbale dominovať aj naďalej a s Manchestrom City by rád taktiež triumfoval v Lige majstrov, k čomu sa v ostatných dvoch rokoch príliš nepriblížil. Guardiola vykonal v kádri MCFC od svojho príchodu veľké zmeny, ktoré sa týkali výrazných odchodov a teda aj viacerých nákupov. Za dva roky nakúpil klub posily za takmer 400 miliónov eur, no ani všetky doterajšie posily nezobrazujú Guardiolovu dokonalú víziu neporaziteľného mužstva. 

Aj keď sa v posledných týždňoch špekulovalo o viacerých možných príchodoch, nič konkrétne sa nedohodlo. Zmena a posun „ľadov“ sa uskutočnil až v utorok ráno, kedy sa známy novinár Fabrizio Romano, vyjadril k téme Manchestru City a Rodriga z Atlética Madrid. Mladý stredopoliar má za sebou perfektnú premiérovú sezónu v tíme „Rojiblancos“ a o jeho služb mal záujem i Bayern Mníchov či Manchester United. Dlho sa písalo, že vedenie Atlética nedopustí Rodriho odchod už po roku aj kvôli tomu, že z aktuálneho kádra odchádza i Godín, Juanfran, Felipe Luis či Antoine Griezmann. 

Napriek tomu sa zdá, že kluby sa napokon dohodli a podľa správy od Fabrizia Romana sa jedná o výkupnú klauzulu španielskeho stredopoliara vo výške 70 miliónov eur. Anglický majster mal informovať Atlético o vyplatení tejto klauzuly a renomovaný novinár dodáva, že už v tejto chvíli prebiehajú rokovania medzi hráčom a Manchestrom City o detailoch kontraktu. Pre Manchester City by to bola prvá výrazná letná posila, pričom následky tohto prestupu by sa napokon dotkli viacerých klubov vrátane Atlética.