Main Content

Barcelona môže kvôli Neymarovi obetovať 3 hviezdy

utorok, 18. jún 2019 12:03 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar a Kylian Mbappe
Neymar a Kylian Mbappe | zdroj: TASR

V týchto dňoch sa vo veľkom špekuluje o odchode útočníka Neymara z Paríža Saint-Germain. Získať ho plánuje Barcelona. Lacné to však nebude.

Vyzerá to na jeden z najväčších príbehov leta. Brazílsky útočník Neymar môže reálne toto leto opustiť parížske PSG, kde sa jeho pozícia otriasa v základoch. Parížania nie sú naivní a vedia, že získať za Neymara 222 miliónov eur, za ktoré ho získali, nebude jednoduché.

Z jeho možného predaja chcú ale vyťažiť čo najviac. Nie je navyše tajomstvom, že Barcelona je v posledných rokoch štedrejšia ako v minulosti a za nové posily platí astronomické čiastky, ktorým sa v minulosti vyhýbala. 

Aktuálne o Neymarovej ságe píše španielsky denník Marca. „PSG chce predať Neymara za čiastku okolo 220 miliónov eur, ale suma môže ísť nadol vďaka hráčom, ktorí by sa mohli stať súčasťou transferu.“

Španielski novinári uvádzajú, že Katalánci do výmeny hráčov nemajú problém ísť. „Prezident FC Barcelona José Maria Bartomeu je ochotný PSG ponúknuť 100 miliónov eur a potenciálne troch hráčov. Konkrétne Samuela Umtitiho, Ivana Rakitiča a Ousmanea Dembélého.“

Umtiti, Rakitič aj Dembélé sú súčasťou špekulácií, pričom takýto obchod by znamenal, že z klubu neodíde Philippe Coutinho. Ten by sa posunul do zálohy, kde by vznikol priestor predajom Rakitiča. Navyše, ak Barcu opustí Umtiti, bude reálnejší príchod obrancu Matthijsa De Ligta z Ajaxu Amsterdam.