Main Content

Kam prestúpi Gary Cahill? V hre je Taliansko aj Premier League

pondelok, 17. jún 2019 16:09 | Autor: Timotej Gašper

Gary Cahill
Gary Cahill | zdroj: © TASR

Po viac ako siedmich rokoch v službách Chelsea si stredný obranca bude hľadať nový klub. Gary odohral za „The Blues“ 290 zápasov a svoje dlhé obdobie na Stamford Bridge okorenil ziskom Ligy majstrov či anglického titulu. V minulosti Cahill dokonca považovaný za jedného z najlepších obrancov Premier League, no postupne so zmenami trénerov či príchodom nových hráčov do konkurencie sa jeho herný čas zužoval. V poslednom roku pod Mauriziom Sarrim hrával už len úplne sporadicky, za čo hovorí len 562 minút strávených na ihrisku. 

Garyho odchod z Londýna je už faktom, no čo je stále otázne, je jeho nový angažmán. Cahill sa ešte neplánuje pobrať do kariérneho dôchodku, no vo veku 33 rokov už taktiež nemá na stole nespočetné množstvo ponúk. Ako informuje The Sun, v hre sú predovšetkým dve možnosti. Prvou je odchod do Talianska, kde ho podľa médií chce Antonio Conte, ktorý sa pred nedávnom stal trénerom Interu. Za istých okolností by sa Gary mohol stať spoluhráčom Milana Škriniara, no ani v Miláne nemá zaručený herný priestor, keďže okrem spomínaného Milana je adeptom na základnú zostavu aj Stefan de Vrij. 

Druhou alternatívou je zotrvanie v Premier Leaguea posilnenie nováčika z Aston Villy. O spojení Cahilla a klubu z Birminghamu sa píše už dlhšie a viaceré popredné periodiká sa prikláňajú práve k tejto alternatíve, keďže Gary je predsa len už starším hráčom a zmena krajiny by musela sadnúť podľa predstáv. Villa potrebuje pred novou sezónou vystužiť káder, k čomu patria aj hráči s bohatými skúsenosťami, medzi ktorých Gary istotne patrí. 33-ročný stopér je tak na sklonku kariéry na križovatke možností a bude zaujímavé sledovať, pre aký krok sa napokon rozhodne. Je však veľmi pravdepodobné, že sa napokon upíše jednému z dvoch vyššie uvedených klubov.