Main Content

Réway prezradil svoje plány do budúcej sezóny. Je už konečne FIT?

pondelok, 17. jún 2019 08:58 | Autor: Marek Ďaďo

Martin Réway
Martin Réway | zdroj: TASR

Meno Martina Réwaya pozná azda každý fanúšik slovenského hokeja. V minulosti označovaný za jeden z najväčších talentov našej krajiny, je v súčasnosti na úrovni, kde sme si ho ani my rozhodne nepredstavovali. Aj napriek jeho vyhláseniam o reštartovaní kariéry sa mu to doteraz nepodarilo. Môžu za to však aj pretrvávajúce zdravotné problémy. 

Martin Réway sa redaktorom stránok hokejportal.net zveril o pocitoch z minulej sezóny, svojom zdravotnom stave, ale aj o možnom novom pôsobisku. Ešte na jeseň minulého roka sa z Dolného Kubína presťahoval do Švédska, kde nastupoval v známej lige Allsvenskan. Veľa zápasov však neodohral, a ako sám priznal, bolo to najmä z dôvodu otrasu mozgu, ktorého príznaky sa mu vracali počas celého ročníka. 

Jeho hlavným cieľom do budúcej sezóny je odohrať čo najviac zápasov. Na to však potrebuje zostať zdravý. „Konečne som v poriadku, a to ma teší. Pripravujem sa asi tri týždne na novú sezónu,“ uviedol talentovaný útočník.

Padla aj otázka o jeho ďalšom pôsobisku. Réway potvrdil, že má ponuku zo Švédska, ale chce sa sústrediť na českú extraligu. Ponuka zo Slovenska by ho taktiež potešila, no zároveň dodal, že jeho agent je Čech, a má teda lepšie kontakty práve u našich susedov, kde Réway už v minulosti pôsobil. 

Nakoniec sme sa dočkali aj odpovede na otázku, či uňho stále pretrvávajú srdcové ťažkosti, ktoré mu neumožnilo hrať celú sezónu 2016/2017 a výrazným spôsobom zabrzdili jeho skvele rozbehnutú kariéru. „Ak by som nejaké mal, určite by som ani neriskoval ďalšiu kariéru. Aj toto je v poriadku,“ povedal Réway na záver.