Main Content

Kto povedie Chelsea? V hre sú 3 mená

štvrtok, 13. jún 2019 14:55 | Autor: Timotej Gašper

Futbalisti FC Chelsea
Futbalisti FC Chelsea | zdroj: TASR

Londýnsky klub ostane pravdepodobne čoskoro bez trénera. Kto sa ujme kormidla potom? 

Vedenie londýnskej Chelsea nie je vo veci trénerov práve vytrvalé, čo dokazuje až osem zmien za posledných desať rokov. Klub zo Stamford Bridge chce vždy to najlepšie, no akonáhle sa veci nevyvíjajú najlepším smerom, začnú padať hlavy. Aktuálne je trénerom Chelsea taliansky taktik Maurizio Sarri, ktorý v lete 2018 vystriedal Antonia Conteho. Od Sarriho boli veľké očakávania aj vzhľadom na to, ako kvalitne dokázal pracovať s Neapolom. Sezóna skončila pre londýnsky klub vydarene, keďže aj napriek nevýraznej forme a komplikáciám dokázali „The Blues“ skončiť na mieste zaručujúcom Ligu majstrov a v azerbajdžanskom Baku dvihli nad hlavu taktiež trofej pre víťaz Európskej ligy. 

Už pár mesiacov sa však píše, že ani Sarri nie je tým správnym trénerom pre „The Blues“. O jeho služby sa začal výrazne zaujímať Juventus, ktorý ostal po rokoch bez trénera. Až doteraz sa zdalo, že Chelsea bude na Sarriho odchod doslova „tlačiť“, no v posledných dňoch sa objavili správy, podľa ktorých je vedenie CFC pripravené bojovať o zotrvanie svojho trénera. Jediným problémom londýnskeho celku však bude verdikt samotného Sarriho. Viacero nedávnych vyjadrení 60-ročného rodáka z Neapolu potvrdilo, že o prácu v Turíne má naozaj záujem. 

Vzhľadom na celú nejasnú situáciu sa teda prirodzene objavujú špekulácie, kto by mohol prevziať Chelsea pred sezónou 19/20. Do úvahy podľa Sky Sports spadá viacero mien, no vážnejšie sa môže rátať s trojicou kandidátov. Dlhodobo sa píše o Frankovi Lampardovi, no ten vedie Derby County a je otázne, či by dokázal bez výraznejších skúsenosti ihneď viesť tak veľký klub. Zahraničné média dokonca spomenuli aj Joseho Mourinha, ktorý je od decembra 2018 bez práce a o jeho služby sa zaujíma aj Newcastle či Everton. Najnovším menom do partie je podľa Sky Sports Ralf Rangnick. 60-ročný Nemec naposledy viedol RB Lipsko, no odtiaľ odchádza na úkor mladého trénera Juliana Nagelsmanna. Zatiaľ však nemožno hovoriť, ktorý z vyššie uvedených pánov sa ujme CFC, keďže istý nie je ani odchod M.Sarriho.