Main Content

Príbehy ako tento ľudia milujú. Slovensko môže byť sklamané

štvrtok, 13. jún 2019 10:29 | Autor: Jakub Vaverka

Alex Pietrangelo
Alex Pietrangelo | zdroj: TASR

Finále na sedem zápasov. Sen mnohých. Máme za sebou veľké hokejové predstavenie, na ktorého konci oslavujú Bluesmani a smútia Medvede. Boj o Stanley Cup priniesol viac ako 4 výhry St.Louis a 3 výhry Bostonu.

Komentár Jakuba Vaverku

Sláva St.Louis, česť Bostonu. Bluesmani počas finále doma utrpeli veľké prehry - 2:7 a 1:5. Nerozhodli sériu doma a pred siedmym stretnutím boli v pozícii outsidera. Medvede ale dokonalo zaskočili, v tretej tretine viedli už 4:0 a nakoniec získali Stanley Cup po výhre 4:1. Famózny bol brankár Binnington, obetavý bol celý tím. 

Stanley Cup je v správnych rukách. Blues ho získali prvý raz vo svojej histórii a ide o veľmi inšpiratívny príbeh. V januári totiž The Notes boli najhorším klubom v celej NHL a čo i len postup do play-off vyzeral nereálne. Klub išiel postupne. Dostal sa do vyraďovacích bojov, do druhého kola, do konferenčného finále, až k samotnej trofeji.

Skvelý mladík v bráne Jordan Binnington, skúsený kapitán Alex Pietrangelo, bojovníci ako O´Reilly, Bozak či nečakaný strelec Schwarz. V kabíne Bluesmanov by sme našli množstvo príbehov hodných osobitných článkov. Každý jeden z nich si zaslúži absolutórium. 

Príbeh St.Louis je inšpiratívny a môže poslúžiť nielen športovcom, ale aj prostým ľuďom k tomu, aby bojovali o to, čo chcú. Šanca existuje vždy. 

Na druhej strane je porazený Boston. Favorit finále, tím vedený nezničiteľným kapitánom Chárom. Porážka Bruins znamená, že Stanley Cup neuvidíme na Slovensku ani tento rok, pričom keby prišiel, zastaví sa nielen v Trenčíne (Chára), ale aj v Bratislave (Halák). Je to škoda, vítanie najpopulárnejšej hokejovej trofeje je v našej krajine vždy výborná udalosť. 

Mrzí aj fakt, že do akcie sa nedostal Peter Cehlárik, ktorý v skončenom ročníku pendloval medzi prvým mužstvom a farmou v Providence. Nebudeme klamať, keď napíšeme, že množstvo nezainteresovaných fanúšikov na Slovensku fandilo práve Bostonu, dôvodom boli hlavne hokejisti spod Tatier.

Aj Medvede sa ale stali súčasťou finálového príbehu. Splnený sen Noela Acciariho, ktorý behal v drese Bostonu už ako dieťa, zlomená sánka Zdena Cháru či David Backes, ktorý prakticky celý život spojil s Blues, ale v tomto finále stál na opačnej strane barikády.

Finále nesklamalo. Kedy už bude október?