Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po výhre nad Azerbajdžanom

streda, 12. jún 2019 10:06 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov Slovenska
Hodnotenie hráčov Slovenska | zdroj: TASR

Veľmi dôležitý kvalifikačný súboj v Baku sme zvládli. Ako si v ňom počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (6,5) – Čelil len dvom strelám. Pri zakončení Šejdajeva nemal šancu, Abdullajevovu príležitosť efektne zneškodnil, ale také sa na tejto úrovni chytať musia. Niektoré rozohrávky mu vyšli znamenite, ďalšie pre zmenu pokazil. Menšie zaváhania mal aj vo vzduchu, ale našťastie nič kľúčové.

Peter Pekarík (7) – Mal dobrý úvod, ktorý korunoval centrom na hlavu Maka do našej prvej šance. Kvalitnú prácu odviedol smerom dopredu hlavne pri štvrtom góle slovenského tímu. Smerom dozadu zas vypichol loptu Emrelimu, čím zabránil minimálne čistej šanci. Svoju veľkú príležitosť však nepremenil.

Denis Vavro (6,5) – Zapájal sa ako jeho spoluhráči do rozohrávky, s ktorou nemal problém, ale ani mať nemohol, keďže súper nevytváral naňho tlak. Inkasovaný gól však nesie aj jeho rukopis, keďže Šejdajev ho obišiel až príliš jednoducho. Pozitívne je to, že zblokoval strelu Ramazanova, no hlavne vypracoval akciu pred štvrtým presným zásahom v azerbajdžanskej sieti.

Milan Škriniar (7) – Svoju prácu si urobil, hoci ťažká nebola, keďže súper jeho smerom nebezpečenstvo nepredstavoval. Najviac bolo Škriniara vidieť pri rozohrávke, ktorú zvládal, hoci ani on nebol pod tlakom, čím to mal uľahčené.

Dávid Hancko (6,5) – Úvod nemal ideálny, keďže Abdullajev ho trochu cvičil a hlavne z toho priestoru to pred našu bránu lietalo. Ale góly Azerbajdžancov „upokojili“ a zápas sa veľmi rýchlo z ich strany už len dohrával. To Hanckovi s pribúdajúcimi minútami pomohlo. Hlavne v druhom polčase bol viditeľný aj smerom dopredu, pričom to vyvrcholilo jeho streleným gólom.

Juraj Kucka (8,5)V úvode mal síce jednu ľahšiu stratu lopty, ale potom bol jeho výkon už bez väčších zaváhaní. Umne otáčal hru, zapájal sa do kombinácií, rozdával dobré kolmice, pokúšal sa o streľbu, operoval na veľkom priestore, no hlavne strelil náš víťazný gól a asistoval na tom poisťovacom. Jeho pas začal cestu nášho piateho presného zásahu.

Stanislav Lobotka (8) – Aj on mal stratu lopty hneď v úvode, ale potom sa rozbehol, a to doslovne smerom dopredu a strelil gól, keď využil zlé bránenie súperových hráčov. Dôležitý bol pre našu hru hlavne v kombinácii, ktorú držal a rozvíjal, pričom hlavne stred poľa urobil rozdiel medzi mužstvami.

Marek Hamšík (9) – Slová sú aj zbytočné. Proste je nový strelecký rekordér, pričom oba jeho góly spievali. Bol to jeho večer, keď potvrdil, že stále je to najlepší slovenský futbalista.

Albert Rusnák (6,5) – Nebol v ofenzíve tak viditeľný, ako by sa možno čakalo. Sťahoval sa do stredu poľa, ale veľa toho nevymyslel. Tento zápas bol o iných hráčoch. Jeho najväčší prínos bol v tom, že zdržal našu kombinačnú hru a vybojoval priamy kop pred gólom Kucku.

Róbert Boženík (7) –Na hrote útoku pracoval príkladne, keď veľa behal a krokmi nešetril ani smerom dozadu. Vďaka pohybu si vypýtal aj prihrávky od spoluhráčov do šancí, lenže … Nechceme mladíka haniť, ale čisté šance musí premieňať. Keď totiž vo vyspelom zahraničnom klube, kam zrejme smeruje, nepremení v dvoch zápasoch za sebou po dve veľké šance, v ďalšom pôjde na lavičku. A ak sa chytí spoluhráč, môže sedieť aj celú sezónu. Viacerí kolegovia z tohto reprezentačného výberu by vedeli rozprávať… To je len dobrá rada, aby sa nezasekol jeho vývoj.

Róbert Mak (7) – Hlavičkovým zakončením sa postaral o našu prvú šancu, no hlavne sa asistenciou postaral o náš úvodný gól. Tiež sa zapojil do akcie pri našom záverečnom presnom zásahu. No medzitým sme čakali možno trochu väčší prínos, nie iba minimum zakončení a zapájanie sa do kombinácií, čo je navyše povinnosť.

Ondrej Duda (7) – Prišiel síce už do rozhodnutej a rozbitej časti duelu, ale stihol ukázať niečo zo svojich kvalít. Hlavne jeho prihrávka na gól Hanckovi pripomínala futbalovú báseň a bola možno esteticky aj najkrajším momentom duelu.

Ján Greguš, Lukáš Haraslín (bez známky) – Naši najlepší hráči proti Jordánsku si piatkovými výkonmi vypýtali aspoň naskočenie do tohto zápasu.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon