Main Content

Generálny manažér Warriors v slzách kvôli Durantovi: Nie je to fér (video)

utorok, 11. jún 2019 10:25 | Autor: Jakub Vaverka

Bob Myers
Bob Myers | zdroj: YouTube

Od čias gréckych bájí a povestí existuje výraz Pyrrhovo víťazstvo. Znamená to, že triumfujete, ale za cenu obrovských strát, a teda výhra v konečnom dôsledku nemá až taký význam, ako by mať mala.

Golden State Warriors vyhrali na palubovke Toronta Raptors v tesnom zápase 106:105 a vo finálovej sérii odvrátili prvý mečbal. Aktuálne je stav 3:2 pre Toronto a finále sa sťahuje do Oaklandu. Duel číslo šesť je na programe v piatok nad ránom slovenského času.

Na zápas v Kanade nastúpil aj Kevin Durant, najväčšia hviezda Warriors aj ligy. Lekársky tím GSW ho dával dokopy kvôli zraneniu lýtka a pôvodne sa očakávalo, že vo finále ani nenastúpi. KD ale nastúpiť chcel, lekári mu dali zelenú a nakoniec pomohol k triumfu.

Tento rok mu ale naozaj nie sú naklonené hviezdy, poranil si totiž achillovku a jeho zdravotný stav sa tým pádom zhoršil. Navyše, prvého siedmy sa stane voľným hráčom a jeho budúcnosť je jedným veľkým otáznikom. To nenechalo chladným generálneho manažéra Golden State Boba Myersa, ktorý sa na pozápasovej tlačovej konferencii rozplakal v priamom prenose.

"Je to zranenie achillovky. Viac o tom neviem, čakajú ho vyšetrenia. Štyri týždne pracoval s lekárskym tímom a prešiel si mnohými útrapami. Nemyslím si, že je niekto za to vinný. Chápem ale, ako funguje tento svet. Ak niekoho chcete viniť, obviňte mňa. Riadim u nás centrum basketbalových operácií," hovoril Myers a triasol sa mu hlas. 

"Kevin je jeden z najviac nepochopených ľudí. Miluje basketbal. To, čo sa stalo jednoducho nie je fér. Viem, že na Kevina toho putuje veľa, prijme toho veľa. On len chce hrať basketbal a to teraz nemôže. Ľudia nechápu, aké dôležité to preňho je,"  povedal Myers.

"Hráme aj za Kevina. Je to skutočne nanič. Cítim sa zle," uviedol Klay Thompson.

"Povedal som chlapcom, že neviem, čo mám povedať. Na jednej strane, som na nich pyšný, dokázali úžasnú vec. Na strane druhej, som zničený z toho, čo sa stalo Kevinovi, je to bizarný pocit," znel názor kouča Warriors Stevea Kerra.