Main Content

Eden Hazard ako vzor: Takto by to malo vyzerať

utorok, 11. jún 2019 09:56 | Autor: Jakub Vaverka

Eden Hazard, Real Madrid
Eden Hazard, Real Madrid | zdroj: TASR

Eden Hazard je čerstvou posilou Realu Madrid. Odišiel z Chelsea, ktorej bol verný sedem rokov. Tento transfer je zaujímavý hneď z viacerých strán. Mohol by slúžiť ako vzor pre ďalších.

Chelsea prišla o svoju najväčšiu hviezdu. Zarobí 100 miliónov eur a v hre je aj 30 miliónov z ďalších bonusov. Nejedná sa ale o výhodný transfer. Podľa portálu transfermarkt je totiž aktuálna Hazardova cena na úrovni 150 miliónov eur.

Modrí ale nemali inú možnosť. Ich líder neraz povedal, že Real Madrid je jeho sen. Navyše, o rok mu končil kontrakt a bolo isté, že ho nepredĺži. The Blues hráčovi, ktorý ich dotiahol k mnohým trofejam, problémy nerobil.

„Je to perfektná zhoda. Všetko bolo urobené s obrovským rešpektom od každej zainteresovanej strany. Myslím si, že takto by to malo vyzerať, takto by veci mali byť robené. Som zvedavý na to, ako začne Hazardova kapitola v Reale Madrid,“ povedal tréner belgickej reprezentácie Roberto Martinez.

Faktom je, že Eden Hazard, Chelsea aj Real Madrid zatiaľ najväčší transfer tohto leta urobili vo veľkom štýle. Nikto neostal urazený, nikto nikomu nerobil napriek. Príklad by si mohli zobrať napríklad Ousmane Dembélé, Mesut Ozil, Philippe Coutinho či Antoine Griezmann.

„Hazard vždy hovoril, že v Londýne a v Chelsea sa cíti ako doma. Real Madrid bol jediné miesto, kam reálne mohol odísť. Bolo to miesto, kam sa vždy chcel dostať,“ priniesla televízia Sky Sports Martinezove slová.