Main Content

Turínsky kolotoč štartuje: Juventus bude predávať i nakupovať!

pondelok, 10. jún 2019 12:11 | Autor: Timotej Gašper

Futbalisti Juventus Turín
Futbalisti Juventus Turín | zdroj: TASR

Juventus je pripravený na letné zmeny. Prestupový ošiaľ, ktorý sa z roka na rok len stupňuje, zasiahol v tomto období aj talianskeho majstra.

Juventus má káder, ktorý sa právom radí k tým najsilnejším na svete. Cristiano Ronaldo a ďalšie hviezdy vytvárajú údernú zostavu, ktorá v Taliansku nepozná konkurenciu. O aktuálnej sile turínskeho giganta vie pár rokov aj futbalová Európa, kde Juventus každoročne patrí k najsilnejším adeptom na triumf v Lige majstrov. Nič však netrvá večne a ak chce „Stará dáma“ posúvať vpred spolu s konkurenciou, musí osviežovať aj káder. Európske médiá na čele s Corriere dello Sport informujú, že turínsky klub čaká horúce a náročné leto. 

V prvom rade má klub podľa všetkého bojovať o opätovný zisk Paula Pogbu, no ak sa Juve plánuje postaviť do rady k Realu Madrid či PSG, musí najprv mierne preriediť aktuálny káder. Príchod CR7 im mierne narušil rozpočet a preto ak by klub mal financovať ďalšiu takú hviezdu, museli by najskôr pár hráčov predať. V talianskom plátku Corrire dello Sport sa objavili štyri mená a podľa všetkého sa klub rozhodol na prestupovú listinu umiestniť Maria Mandžukiča, Juan Cuadradaa brankára Mattiu Perina. Ďalším menom, ktoré by mohlo opustiť Allianz Stadium aj napriek nevôli Juventusu, je Joao Cancelo, ktorého do Manchestru City láka Pep Guardiola. Na odchode bude aj Gonzalo Higuain, ktorého vraj zaujala ponuka z AS Rím. 

Vedenie Juventusu má teda veriť, že z letných predaj dokážu zarobiť približne 105 miliónov eura nazbierať dostatočnú čiastku na to, aby v plnej miere uspokojili Manchester United aj Pogbove zmluvné požiadavky. Už istou posilou Juventusu je Aaron Ramsey z Arsenalu, no klub okrem Pogbu ďalej bojuje aj o Jamesa Rodrigueza, Matthijsa de Ligta či Federica Chiesu z Fiorentiny. Taliansky gigant pripravuje veľké zmeny, ktoré v sebe zahŕňajú astronomické peniaze či nečakané prestupy a je teda možné konštatovať, že turínsky kolotoč sa práve naštartoval.