Main Content

Manchester United zháňa záložníka: Do úvahy spadajú tri mená

sobota, 8. jún 2019 14:56 | Autor: Timotej Gašper

Manchester United
Manchester United | zdroj: Pixabay.com

Na Old Trafford môže čoskoro zavítať nový stredopoliar.

Manchester United sa počas leta 2019 pripravuje na ráznu obmenu kádru. Načrtlo to nielen viacero už ohlásených odchodov, ale aj časté špekulácie spájajúce hviezdne mená s príchodom na Old Trafford. Káder pod vedením Ole Gunnar Solskjaera doplnil ako prvý Daniel James. Krídelník s waleským pasom prišiel za 17 miliónov eur z druholigového Swansea, kde v minulej sezóne zaknihoval 5 gólov a 10 asistencií. To by však nemalo byť ani zďaleka všetko. Manchester príde v lete o viacero hráčov a teda musí zodpovedne doplniť rady, keďže klub bude od augusta znova bojovať na viacerých frontoch. Ak chcú „Red Devils“ pomýšľať na nejakú trofej, svoj tím by mali zodpovedne doplniť o hráčov svetovej triedy, respektíve hráčov s potenciálom, s ktorým by tréner Solskjaer dokázal pracovať. Po krídelníkovi bude klube pravdepodobne zháňať ešte stopéra, pravého obrancu, útočníka a stredného respektíve defenzívneho stredopoliara. A práve posledný spomenutý post sa podľa The Sun chystá klub posilniť najbližšie, pričom do úvahy spadajú tri mená. 

Už dlhodobo smeroval zrak skautov a manažérov Manchestru United na vychádzajúcu hviezdu menom Declan Rice. Klenot londýnskeho West Hamu sa v poslednom období vyprofiloval na hráča s veľkými kvalitami, ktorý je odolný, dobre číta hru a je nápomocný hlavne pri bránení a následnej rozohrávke. Rice načal reprezentačnú kariéru v drese Írska, no pred bránami seniorskej úrovne sa rozhodol obliecť dres Anglicka, čo je cenovku na trhu Premier League výrazne zvýši. United mali za 20-ročný talent ponúknuť West Hamu približne 60 miliónov, no celok z Olympijského štadióna v Londýne nechce o predaji svojej azda najväčšej hviezdy ani počuť, čo sa môže zmeniť v ešte vyššie ponuky nielen od „Red Devils“. 

Declan Rice
Declan Rice | zdroj: TASR

Ak sa však vedenie „The Hammers“ nenechá presvedčiť, zrak United sa upne na oporu Tottenhamu, Erica Diera. Anglický defenzívny stredopoliar je typologicky veľmi podobný aj Riceovi, keďže jeho sekundárna pozície je v strede obrany. Dier patrí ku kvalitným defenzívnym futbalistom s dobrou výdržou, no v tomto ročníku sa pasoval s viacerými zdravotnými ťažkosťami, čo výrazne ovplyvnilo jeho čas na trávniku. Napriek tomu však ostáva jedným z hlavných cieľov Manchestru United, kam by mohol prestúpiť za čiastku na úrovni medzi 40-60 miliónov eur

Je však možné, že klubu z Old Trafford nevyjde ani jeden zo spomenutých prestupov. V tom prípade tak padne na alternatívnu číslo tri, ktorou je mladý pomerne neznámy stredopoliar Sean Longstaff. Anglický záložník je hráčom Newcastlu United, za ktorý začal hrávať až začiatkom roku 2019. Za necelé tri mesiace sa dostal do formy a zaujal viacero klubov, no v marci si privodil zranenie kolena, ktoré ho odpísalo do konca sezóny. 21-ročný Sean by mohol byť k dispozícií za pomerne nízku čiastku (približne 15 miliónov eur), no je po náročnom zranení a absentujú uňho aj skúsenosti.