Main Content

Tréner Emery koná: Arsenal opustilo až 7 hráčov

sobota, 8. jún 2019 13:59 | Autor: Timotej Gašper

Unai Emery
Unai Emery | zdroj: TASR

Londýnsky klub potvrdil odchody siedmich hráčov.

Pred začiatkom letnej prípravy na novú sezónu sa viacero veľkoklubov poctivo stará o to, aby mali tréneri k dispozícií predovšetkým nimi zvolených hráčov. To teda častokrát znamená výrazné čistky v kádroch, čo tentokrát neobišlo ani londýnsky Arsenal. Ako ešte tesne po finále Európskej ligy poznamenal tréner Unai Emery, klub sa musí rozlúčiť s viacerými hráčmi, aby sa mohlo pokračovať v načatej práci. Vízia španielskeho taktika spočíva najmä v kombinácií hráčov svetovej triedy a mladou generáciou. Niektoré odchody boli avizované ešte skôr, no o osude piatich hráčov sa rozhodlo dá sa povedať len na poslednú chvíľu. 

Dlhšie známe presuny čakajú na Aarona Ramseyho, ktorý sa ešte začiatkom roku 2019 upísal Juventusu. Waleský dynamický záložník strávil v Arsenale dlhých 11 rokov, vyhral 5 trofejí a odohral 371 zápasov, čo je 10.najvyšší počet v histórií klubu. 28-ročný Ramsey tak premiérovo v kariére opúšťa Britské ostrovy, ktoré vymení za sever Talianska, kde bude v tíme po boku Cristiana Ronalda zarábať astronomických 400 tisíc eur týždenne. 

Aaron Ramsey
Aaron Ramsey | zdroj: TASR

Presun v inej podobe čaká aj legendu menom Petr Čech. Petr strávil posledných 15 rokov v Londýne, keďže po jedenástich rokoch v Chelsea sa rozhodol pokračovať v konkurenčnom Arsenale. 37-ročný veterán a ikona fair-play stála v bráne „The Gunners“ 139-krát, pričom 54-krát sa podarilo Petrovi udržať čisté konto. V Arsenale siahol za štyri roky na tri trofeje- 2x Community Shield a raz FA Cup. A čo sa týka budúcnosti, vo veľkom sa píše, že Petr by mohol naďalej zotrvať v Londýne a vrátiť sa do Chelsea ako člen klubového manažmentu. 

Petr Čech
Petr Čech | zdroj: TASR

 

O rok dlhšie od Petra bol v Arsenale Danny Welbeck. Anglický útočník prišiel na Emirates Stadium v lete 2014. V 126 zápasoch si pripísal 32 gólov a v posledných sezónach sa na ihrisku objavuje viac než sporadicky. Dôvodom sú útočné esá ako Lacazette či Aubameyang, ktorí zosunuli 28-ročného Angličana hierarchicky na veľmi nízku pozíciu. Ďalší angažmán Welbecka je zatiaľ neznámy, no určite sa o jeho zisk pokúsia aj tímy z Premier League. Po jednom roku sa s dresom Arsenalu lúči aj švajčiarsky veterán Stephan Lichtsteiner(35). Pravý obranca respektíve stredopoliar prišiel do Arsenau vlani ako skúsená náhrada, no veľa toho neodohral a klub sa rozhodol nepredĺžiť jeho zmluvu o ďalší rok. Okrem spomenutých mien v Arsenale končia aj Cohen Bramall, Charlie Glimour a Julio Plequezuelo.