Main Content

Roland Garros: Semifinále medzi Thiemom a Djokovičom prerušili pre dážď

piatok, 7. jún 2019 19:51 | Autor: TASR

Novak Djokovič
Novak Djokovič | zdroj: TASR

Paríž 7. júna (TASR) - Druhé semifinále mužskej dvojhry na grandslamovom Roland Garros medzi rakúskym tenistom Dominicom Thiemom a najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom prerušili za stavu 6:2, 3:6, 3:1 pre dážď a dohrajú ho v sobotu.

Thiem sa na začiatku duelu dokázal lepšie vyrovnať so silným vetrom a prvý set získal jasne vo svoj prospech, keď dvakrát prelomil podanie svetovej jednotky. Djokovič robil priveľa nevynútených chýb, často kazil na sieti, čo bola voda na mlyn Thiema. V druhom dejstve za stavu 1:1 odvrátil Djokovič dva brejkbaly. Za stavu 3:2 pre Srba empajrový rozhodca zápas na niekoľko minút prerušil po krátkej dažďovej prehánke.

Pauza "Nolemu" pomohla, upokojil sa, našiel úderovú istotu. V ôsmom geme Thiema brejkol a pri vlastnom servise následne premenil hneď prvý setbal. Úvod tretieho setu patril Thiemovi, ktorý sa po brejku vo štvrtom geme ujal vedenia 3:1. Na dvorec potom opäť začali padať kvapky a Djokovič trielil do šatne ešte predtým, ako rozhodca zápas druhýkrát prerušil. Hoci sa vo francúzskej metropole postupne vyčasilo a na center začalo svietiť slnko, o 18.30 h padlo rozhodnutie, že zápas dohrajú až v sobotu pred finále dvojhry žien. Djokovič už v tom čase nebol v areáli.