Main Content

Neymarovi hrozí trest až 5 rokov

piatok, 7. jún 2019 13:58 | Autor: TASR

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Rio de Janeiro 7. júna (TASR) - Brazílsky futbalista Neymar absolvoval vo štvrtok výsluch na policajnej stanici v Riu de Janeiro.

Netýkal sa však samotných obvinení zo znásilnenia, ktoré voči nemu vzniesla modelka Najila Trindadeová, ale zverejnenia ich vzájomnej komunikácie a fotografií. Útočník Paríža St. Germain to spravil bez súhlasu druhej strany a v súčasnosti čelí vyšetrovaniu aj za porušenie práva na súkromie. Podľa agentúry AP strávil na polícii približne hodinu a trištvrte.

"Všetko sme vysvetlili a som presvedčená, že sme spravili všetko pre dokázanie neviny môjho klienta," povedala podľa agentúry AFP Neymarova advokátka Maira Freitová. Podľa brazílskych zákonov mu hrozí v tomto prípade väzenie až na päť rokov.

Trindadeová zverejnila svoju identitu tento týždeň v rozhovoroch s miestnymi televíziami, v ktorých popísala incident, ktorý sa údajne odohral 15. mája v parížskom hoteli. V interview pre televíziu SBT uviedla, že Neymar začal byť agresívny po tom, ako s ním odmietla nechránený pohlavný styk. "Kričala som prestaň, prestaň, ale on nereagoval, iba jednal," povedala 26-ročná modelka.

Medzičasom sa na sociálnych sieťach objavilo video, na ktorom je zachytená časť ich hádky, zatiaľ však nie je jasný pôvod nahrávky. Hráčov otec a agent v jednej osobe Neymar da Silva Santos povedal, že existencia videa je dôkaz o pripravenej pasci. Neymar odmietol obvinenia a tvrdí, že sám je obeť vydierania.